Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω, του Ντάριο Φο στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει από τις 27 Φεβρουαρίου στη σκηνή της Φρυνίχου, ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω» είναι η τελευταία εκδοχή της σπουδαίας κωμωδίας «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» (1974), όπου ο ίδιος ο συγγραφέας επανέφερε το 2010 προσθέτοντας τα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία του 21ου αιώνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τρωάς» του Δημήτρη Δημητριάδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Τρωάς» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 27 Φεβρουαρίου 2017 και για 12 παραστάσεις.

Η «Τρωάς» είναι ένα τρίδυμο, τρεις μονόλογοι σε τρία μέρη. Στο πρώτο, το καθένα από τα τρία πρόσωπα, Πρίαμος, Έκτωρ, Αστυάναξ, μιλά για το πώς βίωσε τον πόλεμο. Στο δεύτερο, το κάθε πρόσωπο μιλά ως ένας από τους άλλους τρεις. Στο τρίτο, μιλά η Τρωάς με τα λόγια και των τριών: μία φωνή που εμπεριέχει και τις τρεις γενιές και που τις υπερβαίνει, οδηγώντας σε μία ολική και τελική σύνοψη.


Διαβάστε περισσότερα

«Aurora» του Βλαδίμηρου Νικολούζου στο Θέατρο Ροές

Το Rēs Ratio Network υποδέχεται στο Θέατρο Ροές την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Βλαδίμηρου Νικολούζου, Αurora, με πρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Νικολούζου, από Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και για έξι παραστάσεις.

Πρόκειται για έναν μονόλογο μιας γυναίκας που ακροβατεί στα όρια του πραγματικού, ανάμεσα στους ήχους και το σώμα.

Διαβάστε περισσότερα

«Τιτανομαχίες» της Νατάσας Σίδερη στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο στηρίζοντας τη νέα Ελληνική δραματουργία και τους νέους Έλληνες συγγραφείς, θα παρουσιάσει το δεύτερο έργο «Τιτανομαχίες» της Νατάσσας Σίδερη στο πλαίσιο της δράσης «Συγγραφέας του μήνα», από 1 έως και 11 Μαρτίου, στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία Υρώς Μανέ.

Διαβάστε περισσότερα

Νίτσε – Βάγκνερ: Ένα θέαμα για τον φασισμό σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή στο Τόπος Αλλού

Η παράσταση «Νίτσε – Βάγκνερ», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη σεζόν σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, επαναλαμβάνεται για 12 παραστάσεις από 3 Μαρτίου 2017.

Μια φανταστική συνάντηση πάνω στη σκηνή και μια θυελλώδης συζήτηση ανάμεσα στους δύο φίλους και μετέπειτα άσπονδους εχθρούς του 19ου αιώνα. Ο φιλόσοφος τροφοδότησε με τη φιλοσοφία του υπεράνθρωπου όλο το χιτλερικό όραμα περί Άριας φυλής και φυλετικής διαφοράς από άλλες ράτσες.

Διαβάστε περισσότερα:

«Humanismus» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Εμμανουήλ Κουτσουρέλης σκηνοθετεί τη μαύρη κωμωδία «Humanismus», η οποία βασίζεται σε έργα των Βασίλη Ζιώγα και Τζόναθαν Σουίφτ. Η παράσταση ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 3 Μαρτίου 2017.

Στη χώρα του Μεγάλου Μπεηζάχ οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να του προσφέρουν «ανθρώπινα μέλη» με αντίτιμο τη δική τους επιβίωση. Στα εστιατόρια της επικράτειάς του, σερβίρεται γεύμα όπου οι άνθρωποι «τρώγονται» μεταξύ τους. Σ’ ένα δωμάτιο, δυο άντρες ψάχνουν στην «ατμόσφαιρα» για το σώμα του πεθαμένου φίλου τους, την ώρα που ένας γεωργός τακτοποιεί τις «εκκρεμείς υποθέσεις» του με ένα φέρετρο.

Διαβάστε περισσότερα

«Το Θείο Τραγί» του Γιάννη Σκαρίμπα στο Θέατρο «Φούρνος»

Ο Άρης Μπινιάρης, πριν τη σκηνοθεσία των Περσών στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, επανέρχεται με «Το Θείο Τραγί», την παράσταση που τον καθιέρωσε, για ένα μικρό κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο «Φούρνος».

Ένας αλήτης, ένας προκλητικός, ένας εχθρός του καθωσπρεπισμού επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για μιά παλιά του αγάπη. Αυτή, παντρεμένη τώρα πια μ’ έναν πλούσιο αστό, ζει την «ευτυχία» μιας «γεμάτης» ζωής .

Ο αντι-ήρωας αυτός ραδιουργεί σωτήρια εναντίον μιάς δοσμένης συνταγής που καθιστά τους ανθρώπους κοινωνικά «κανονικούς», απεγνωσμένα «υγιείς» και κάλπικα γεμάτους.

Διαβάστε περισσότερα:

«Play House» του Martin Crimp στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων φιλοξενεί το έργο του Martin Crimp «Play House» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Μαργαρίτη από τις 4 Mαρτίου μέχρι τις 9 Απριλίου 2017.

Στο «Play House» ― που γράφτηκε το 2011 και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ―, o Martin Crimp εκθέτει την καθημερινότητα ενός νέου ζευγαριού και την προσπάθειά του να «στήσει» το σπιτικό του.


Διαβάστε περισσότερα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης