Στο ΣτΕ προσέφυγε ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, 08:37
Στο ΣτΕ προσέφυγε ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ιωάννης Αναστασάκης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί η από 31 Οκτωβρίου 2019 απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Στυλιανής (Λίνας) Μενδώνης, με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε την 5η Νοεμβρίου 2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος ΥΟΔΔ, φύλλο 926). Αναλυτικότερα, με την επίμαχη υπουργική απόφαση παύθηκε η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Ιωάννη Αναστασάκη και στην θέση του τοποθετήθηκε ο ηθοποιός Νικόλαος Κολοβός, για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της θητείας του κ. Αναστασάκη, ήτοι μέχρι 17.11.2021.

Ο κ. Αναστασάκης υποστηρίζει ότι η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού με την οποία παύθηκε πρόωρα από τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή, είναι παράνομη και για τον λόγο αυτό πρέπει να ακυρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι, με άλλη, δεύτερη απόφαση της ίδιας υπουργού και με ίδια ημερομηνία, παύθηκαν από τα καθήκοντά τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και στη θέση τους, τοποθετήθηκαν, με τριετή θητεία, πρόεδρος η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, αντιπρόεδρος ο ασφαλιστής Ιωάννης Βοτσαρίδης και μέλη ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γρηγόρης Βαλτινός, καθώς και ο θεατρικός παραγωγός Δημήτρης Χαλκιάς.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, 08:37