Pride

Η πιο δυναμικά πολιτικοποιημένη ταινία των τελευταίων χρόνων, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα από το πρόσφατο παρελθόν, το PRIDE υμνεί το θάρρος και την αξιοπρέπεια που θα ενώσει δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους αλλά με κοινούς σκοπούς: τη δύναμη της αγάπης και την ανάγκη για αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ομάδα Λονδρέζων ακτιβιστών που απαρτίζεται από ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες φτάνει σε μια μικρή πόλη της Ουαλίας για να συμπαρασταθεί σε μια χούφτα απεργών ανθρακωρύχων και στις οικογένειες τους, που πεισματικά αντιστέκονται στην νεοφιλελεύθερη Θατσερική πολιτική της εποχής εκείνης.

Στο πνεύμα του BILLY ELLIOTT και του ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ, το PRIDE δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα θεατή. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η υποψήφια για Όσκαρ Imelda Staunton (Το Μυστικό της Vera Drake, Χάρυ Πότερ) και ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Bill Nighy (Πειρατές της Καραϊβικής, Αγάπη είναι…). Μαζί τους παίζει και ο Andrew Scott (απο το τηλεοπτικό Sherlock) που θα εμφανιστεί στην επόμενη ταινία του James Bond.

Το PRIDE, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, δίνει απάντηση στα κοινά ονειρά μας για το πως μπορούμε να ζούμε ενωμένοι και πως θα φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

The Mule
Μεταφρασμένος Τίτλος: Το Βαποράκι

Βρισκόμαστε στο 1983. O Ray Jenkins, το Βαποράκι, είναι ένας αφελής άντρας, που δέχεται να διακινήσει μια θανατηφόρα ποσότητα συσκευασμένων ναρκωτικών, κρυμμένα στο στομάχι του. Όταν ο Ray συλλαμβάνεται και κρατείται από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, μόνος και φοβισμένος, κάνει μια απελπισμένη επιλογή: αψηφώντας τις σωματικές λειτουργίες του, αποφασίζει να …κατακρατήσει -στην κυριολεξία- τα αποδεικτικά στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται μια «ανθρώπινη ωρολογιακή βόμβα» παρασύροντας αστυνομικούς, εγκληματίες και ανήσυχους συγγενείς, σε μία απίστευτη απόδραση!

Το ΒΑΠΟΡΑΚΙ ειναι το project που ονειρεύτηκαν μερικοί απο τους πιο πετυχημένους Αυστραλούς δημιουργούς και το ανέπτυξαν παράλληλα με τις επιτυχημένες δουλειές τους στο Hollywood,για την προσωπική τους διασκέδαση. Το εξαιρετικό σενάριο πλαισιώθηκε από ένα πολύπειρο cast από τους καλύτερους Αυστραλούς ηθοποιούς και έτσι δημιουργήθηκε μια φρέσκια ταινία-έκπληξη.
Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η ταινία ΤΟ ΒΑΠΟΡΑΚΙ σκηνοθετήθηκε από τους Angus Sampson και Tony Mahony και βασίστηκε σε ένα σκοτεινά κωμικό σενάριο. Πρωταγωνιστεί ο Hugo Weaving με τους Αngus Sampson και Leigh Whannell και με ένα εξαιρετικό καστ, το οποίο επίσης περιλαμβάνει τους Ewen Leslie, Geoff Morrell, Georgina Haig, Noni Hazlehurst και John Noble.

Trainwreck
Μεταφρασμένος Τίτλος: Κατακούτελα

Ο μάστερ της αμερικανικής κωμωδίας Τζαντ Άπατοου (Παρθένος Ετών 40-40 Year-Old Virgin, Με την Πρώτη-Knocked Up) που κάνει τα ταμεία, παγκοσμίως, να υποκλίνονται στο ταλέντο του, συμπράττει με την ταλαντούχα και ταχύτατα ανερχόμενη κωμικό Έιμι Σούμερ, που πρωταγωνιστεί, αλλά και υπογράφει το (εν μέρει αυτοβιογραφικό) σενάριο της ξεκαρδιστικής αυτής κωμωδίας καταστάσεων, και το αποτέλεσμα μας βρίσκει ΚΑΤΑΚΟΥΤΕΛΑ.

Η γνωστή για το καυστικό της χιούμορ κωμικός (Inside Amy Schumer), υποδύεται μια δημοσιογράφο, που πίστεψε από μικρό παιδί την φιλοσοφία του διαζευγμένου πατέρα της για την μονογαμία (συγκεκριμένα ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και να μην την επιδιώκει) και έτσι ζει τη ζωή της χωρίς δεσμεύσεις, πηγαίνοντας από τη μία περιστασιακή σχέση στην άλλη. Έτσι, όμως, η ηρωίδα μας έχει πιάσει συναισθηματικά κι επαγγελματικά πάτο, μη έχοντας κανέναν και τίποτα ουσιαστικό στη ζωή της. Μετά από μια συνέντευξη με έναν επιτυχημένο, γοητευτικό αθλίατρο, η ζωή της αλλάζει εντελώς και βρίσκεται μπλεγμένη σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει το προφανές: την ενηλικίωση και τη συναισθηματική δέσμευση μιας σοβαρής, κατά τη γνώμη της, βαρετής, «συμβατικής» σχέσης, αγαπημένο θέμα του σκηνοθέτη. Ο δίμετρος ΛεΜπρόν Τζέιμς σκοράρει τρίποντο στην κωμωδία κι η Τίλντα Σουίντον –αγνώριστη- δίνει μια ακόμα απολαυστική ερμηνεία.



Paper Towns
Μεταφρασμένος Τίτλος: Χάρτινες Πόλεις

Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας «Το Λάθος Αστέρι», που συγκίνησε εκατομμύρια θεατών σε όλον τον κόσμο, έρχεται ακόμη μία τρυφερή ανθρώπινη ιστορία του μπεστ σέλερ συγγραφέα, Τζον Γκριν, με πρωταγωνίστρια την σούπερ σταρ του μόντελινγκ, Κάρα Ντελεβίν.

Ο 17χρονος Κουέντιν Τζέικομπσον είναι έξυπνος, αφοσιωμένος φίλος και ρομαντική ψυχή. Πιστεύει ότι σε όλους αντιστοιχεί ένα θαύμα – το δικό του ήρθε πριν οκτώ χρόνια, με τη μορφή της γειτόνισσάς του Μάργκο Ροθ Σπίγκελμαν.

Η Μάργκο ήταν πάντα περιπετειώδης τύπος – ο Κουέντιν, καθόλου. Έτσι, καθώς η θαρραλέα και μυστηριώδης Μάργκο έγινε σιγά-σιγά ένα από τα πιο κουλ παιδιά του σχολείου, εκείνη και ο Κουέντιν απομακρύνθηκαν.

Ένα βράδυ, όμως, λίγες εβδομάδες πριν την αποφοίτησή τους, η Μάργκο εμφανίζεται στο παράθυρο του Κουέντιν για να τον οδηγήσει σε μια ολονύχτια μυστική αποστολή που ο Κουέντιν ερμηνεύει ως την αρχή μιας νέας φιλίας –ή μήπως κάτι παραπάνω;- ανάμεσα στον ίδιο και την αδελφή ψυχή του. Πιστεύει ότι η ζωή του θα αλλάξει. Και όντως αλλάζει.

Το επόμενο πρωί, η Μάργκο εξαφανίζεται, χωρίς να πει λέξη σε κανέναν. Ο Κουέντιν, όμως, αρχίζει να βρίσκει στοιχεία που προορίζονται για εκείνον, σημάδια για το πού έχει πάει και γιατί έφυγε. Λύνοντας το γρίφο που παρουσιάζουν τα στοιχεία, άλλη μια περιπέτεια ξεκινά. Παρέα με τους φίλους του, ο Κουέντιν ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης της Μάργκο και, ξεδιπλώνοντας το μυστήριο, ανακαλύπτει το αληθινό νόημα της φιλίας και το πολύπλοκο αίνιγμα με το όνομα Μάργκο.

Southpaw
Μεταφρασμένος Τίτλος: Ο Αριστερόχειρας

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ («Brokeback Mountain», «Nightcrawler») βάζει πλώρη για τα Όσκαρ χάρη σε μια δυνατή ιστορία απώλειας, αλλά και ενός θριαμβευτικού ταξιδιού προς την εξιλέωση.

Αν και αριστερόχειρας, ο Μπίλι «The Great» Χόουπ έχει κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας ελαφριών βαρέων βαρών στο αμερικανικό πρωτάθλημα πυγμαχίας, χάρη κυρίως στην χαρακτηριστική επιθετική κίνηση ‘southpaw’, και μοιάζει να τα έχει όλα: μία εντυπωσιακή καριέρα, μια υπέροχη οικογένεια, και έναν υπερπολυτελή τρόπο ζωής.

Η ιδανική ζωή του, όμως, καταρρέει όταν ένα τραγικό συμβάν τον βυθίσει στον εθισμό του στο αλκοόλ και του στοιχίσει την καριέρα του, αλλά και την κηδεμονία της κόρης του. Εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, ένας πρώην μποξέρ, ιδιοκτήτης πλέον ενός φτωχικού συνοικιακού γυμναστηρίου, τον παίρνει υπό την προστασία του και τον βοηθά να βρει πάλι τον δρόμο του προς την κορυφή.

Αντιμέτωπος με την δυσκολότερη μάχη της ζωής του, ο Μπίλι θα πρέπει να κυριεύσει τους δαίμονές του και να μάθει ότι μερικές φορές ο μεγαλύτερος αντίπαλός σου είναι ο εαυτός σου…

Monkey Kingdom
Μεταφρασμένος Τίτλος: Το Βασίλειο των Μαϊμούδων

Η Disney παρουσιάζει ένα φυσιολατρικό ντοκιμαντέρ με φόντο την εξωτική Σρι Λάνκα και πρωταγωνίστρια μια κοινότητα μαϊμούδων. Ετοιμαστείτε να απολαύστε μια συναρπαστική περιπέτεια, να ανακαλύψετε τη μυστική ζωή των μαϊμούδων και να ταξιδέψετε σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου.

Ένα νεογέννητο μαϊμουδάκι και η μητέρα του προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια ανταγωνιστική κοινωνική ιεραρχία από μαϊμούδες που ζουν στα ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού στα βάθη της ζούγκλας στην Νότια Ασία.

Un Moment d`Egarement
Μεταφρασμένος Τίτλος: Θα Μείνει Μεταξύ μας

Δύο φίλοι ξεκινούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Κορσική μαζί με τις έφηβες κόρες τους. Εκεί θα βρουν τους εαυτούς τους σε μια ιδιαιτέρως αμήχανη κατάσταση.

Ο Αντουάν και ο Λοράν, δύο φίλοι για χρόνια αποφασίζουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Κορσική με τις κόρες τους Λούνα και Μαίρη αντίστοιχα. Ένα βράδυ στην παραλία η Λούνα θ’ αποπλανήσει το Λοράν. Μια στιγμή αδυναμίας για εκείνον, θα γίνει σφοδρός έρωτας για τη 17χρονη Λούνα. Ο Αντουάν καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει στη μονάκριβη κόρη του κι επιδιώκει με κάθε τρόπο να μάθει ποιος την πλήγωσε. Για πόσο καιρό μπορεί να μείνει μυστικό;

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης