Στο event επαγγελματικής πυγμαχίας, το FRIDAY BOXING FIGHT NIGHT BY STOIXIMAN που διεξήχθη την Παρασκευή 7 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, έλαβαν χώρα αναμετρήσεις που υποστήριξε ο Σύνδεσμος Επαγγελματικής Πυγμαχίας για το Παγκόσμιο τίτλο WBO. Πυγμάχοι που βρίσκονται στις κορυφές των ρανκινγκς διεθνώς, ξένοι επαγγελματίες, νοκ ντάουν, νοκ αουτ και πολύ δυνατό θέαμα είχαν την ευκαιρία να δουν οι θεατές.

Πρωταγωνίστρια της βραδιάς ήταν η Χριστίνα Λιναρδάτου, πυγμάχος επίσης του ΣΕΠ, η οποία τρεις μήνες μετά την κατάκτηση της κορυφαίας στον πλανήτη ζώνης της WBO, κλήθηκε να την υπερασπιστεί απέναντι στην αήττητη Αυστραλή Deanha Hobbs, που ήρθε αποφασισμένη να πάρει από τη Λιναρδάτου τη ζώνη. Έδωσαν έναν πολύ σκληρό 10γυρο αγώνα από τον οποίο νικήτρια βγήκε η Λιναρδάτου και κράτησε την πολύτιμη ζώνη στην Ελλάδα. Στους επαγγελματικούς αγώνες της βραδιάς συμμετείχαν και άλλοι πυγμάχοι του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βεργέτης Κωνσταντίνος vs Δρούτσας Αθανάσιος (νικητής Βεργέτης)  4 Χ  3

Παύλος Παισιος vs Ματσάγκος Παναγιώτης ( νικητής Ματσάγκος ) 6 Χ 3

Ριτζάκης Θοδωρής vs Σκαρπόθεος Γιώργος ( νικητής Ριτζάκης) 6 Χ 3

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την βραδιά τίμησε με τη συμμετοχή του ο ομογενής από την Αυστραλία Έλληνας πυγμάχος George Kamposos Jr ο οποίος βρίσκεται βαθμολογικά στις κορυφές των παγκοσμίων ράνκινγκς και ήθελε πολύ να παίξει μπροστά στο ελληνικό κοινό. Ο αγώνας του είχε οριστεί 10γυρος απέναντι σε έναν Βενεζουελάνο πυγμάχο τον Richard Pena τον οποίο υποχρέωσε σε τεχνικό νοκ αουτ στον 6ο γύρο.  Ο Καμπόσος που έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από το ελληνικό κοινό, δεσμεύτηκε ότι θα ξαναπαίξει στην Ελλάδα με πολύ σπουδαίο όνομα της παγκόσμιας επαγγελματικής πυγμαχίας. 

Άλλοι σπουδαίοι επαγγελματικοί αγώνες της βραδιάς ήταν το παιχνίδι του Γεωργιανού Νίκα Σεκνιασβίλι που αγωνίστηκε με ελληνική άδεια μέσω ΣΕΠ και νίκησε με νοκ αουτ στο 2ο γύρο το Σερβο Danijel Arandelovic κι o 8γυρος αγώνας του Στέλιου Παπαδόπουλου που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια και στην Αμερική αλλά και μέσω ΣΕΠ και, αν και τραυματίας,  κέρδισε τον Ουκρανό Volodymyr Hordiienko.

Το θέαμα ήταν πραγματικά συγκλονιστικό. Το ελληνικό κοινό παρακολούθησε αγώνες επαγγελματικής πυγμαχίας σε μια διοργάνωση με υψηλά στάνταρντς που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις κορυφαίες της Αμερικής που μέχρι τώρα παρακολουθούσαμε μόνο στην τηλεόραση.

Η επαγγελματική πυγμαχία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια άλματα, έχοντας πάντα στο τιμόνι τον Ολυμπιονίκη πυγμαχίας Γιώργο Στεφανόπουλο που έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια ίδρυσης  του ΣΕΠ, να χτίσει την επαγγελματική πυγμαχία στην Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία σε Έλληνες κι Ελληνίδες  επαγγελματίες πυγμάχους να κάνουν καριέρα εντός κι εκτός Ελλάδος.   Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΕΠ εκπροσωπεί στην Ελλάδα την EBU (ΕΥΡΩΠΗ) και την WBC (ΑΜΕΡΙΚΗ) και ως μοναδικός εκπρόσωπος των δυο κορυφαίων ομοσπονδιών έχει το δικαίωμα να καταγράψει τα επαγγελματικά παιχνίδια στις λίστες των παγκόσμιων rankings και να κάνει προσβάσιμη και ορατή ανά τον κόσμο την πορεία των Ελλήνων επαγγελματιών πυγμάχων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν την καριέρα τους. 

Διοργανώτρια εταιρία της κορυφαίας διοργάνωσης είναι η PERSEAS EMPIRE PROMOTIONS  η οποία συνεργάστηκε με το ΣΕΠ και πρωτεργάτες αυτής της επιτυχίας οι Γρηγόρης Μάλλιος και Μανώλης Λαβδάκης. Οι αγώνες μεταδόθηκαν ζωντανά από ελληνικό συνδρομητικό κανάλι. Το ελληνικό κοινό θα έχει και πάλι την τύχη στο επόμενο διάστημα να παρακολουθήσει ανάλογου επιπέδου επαγγελματική πυγμαχία καθώς τα βλέμματα των σπουδαιότερων επαγγελματιών γυναικών πυγμάχων είναι πια στραμμένα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια  Χριστίνα Λιναρδάτου, η οποία θα πρέπει σύντομα να υπερασπιστεί και πάλι την κορυφαία ζώνη της WBO.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης