Περιορισμούς στη λειτουργία των συνδέσμων, είσοδο οργανωμένων μόνο με διαρκείας και ποινές χωρίς αναστολή προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της οπαδικής βίας σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά που θα μεταδοθεί το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ.

Για τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού τόνισε: «Ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα όπως και όλοι οι Έλληνες από αυτό το οποίο έγινε στη Θεσσαλονίκη. Εάν δε λύσουμε το θέμα της βίας τώρα δεν θα το λύσουμε ποτέ», προσθέτοντας ότι «την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν πολύ συγκεκριμένες εξαγγελίες από τα συναρμόδια υπουργεία και θα γίνει πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα βίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ποινές χωρίς αναστολή, τονίζοντας ότι «οι ΠΑΕ δεν είναι αμέτοχες των ευθυνών τους. Ήδη από το 2019 υπάρχει ένα πλαίσιο αυστηροποιημένο αλλά είδαμε ότι πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Αυτό θα αλλάξει. Υπάρχει νομικό πλαίσιο θα το εφαρμόσουμε κι αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα,… ξύδι. Λυπάμαι αλλά δεν είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι αυτοί οι Έλληνες φίλαθλοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης