Λίγες ώρες μετά την ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών και το πρόστιμο 100.000 λιρών στον Έντισον Καβάνι, απ’ την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA), για σχόλιο που θεωρήθηκε ρατσιστικό σε ποστάρισμά του στα social media, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ανακοίνωσή της έσπευσε να υπερασπιστεί τον 33χρονο επιθετικό, τονίζοντας πως δεν είναι ρατσιστής.

Ο διεθνής Ουρουγουανός επιθετικός της Γιουνάιτεντ χρησιμοποίησε τη λέξη «negrito» σε post στο Instagram, με το οποίο ευχαρίστησε ένα φίλο του, μετά τη νίκη επί της Σαουθάμπτον στις 29 Νοεμβρίου. Λέξη που θεωρήθηκε ρατσιστική, με αποτέλεσμα η FA να τον καλέσει σε απολογία, παρότι στη συνέχεια «κατέβασε» τη συγκεκριμένη ανάρτηση και ζήτησε συγγνώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφέρει:

«Όπως είπε, ο Έντισον Καβάνι δεν γνώριζε ότι τα λόγια του θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν και ζήτησε συγνώμη για το ποστάρισμα του απ’ όποιον είχε προσβληθεί. Παρά την ειλικρινή του πεποίθηση ότι έστειλε απλώς ένα στοργικό ευχαριστώ, σε απάντηση σε ένα συγχαρητήριο μήνυμα από έναν στενό φίλο, επέλεξε να μην αμφισβητήσει την κατηγορία, λόγω σεβασμού και αλληλεγγύης με την FA και την καταπολέμηση του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.

Ενώ είναι σαφές ότι το πλαίσιο και η πρόθεση είναι βασικοί παράγοντες, σημειώνουμε ότι η ανεξάρτητη ρυθμιστική επιτροπή ήταν υποχρεωμένη να επιβάλει μια ελάχιστη αναστολή τριών παιχνιδιών. Ο σύλλογος πιστεύει ότι η ανεξάρτητη ρυθμιστική επιτροπή θα καταστήσει σαφές στους γραπτούς λόγους ότι ο Έντισον Καβάνι δεν είναι ρατσιστής, ούτε υπήρχε ρατσιστική πρόθεση σε σχέση με το ποστάρισμα του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης