Η Μάντσεστερ Σίτι γνώρισε ήττα-σοκ το βράδυ της Τρίτης από τη Νιούκαστλ κι έτσι σε περίπτωση που η Λίβερπουλ νικήσει απόψε τη Λέστερ, θα μείνει στο -7 από την κορυφή.
Ο Πεπ Γκουαρντιόλα σε δηλώσεις του μετά το ματς με τους «ανθρακωρύχους» αναγνώρισε ότι το έργο της ομάδας του για τον τίτλο έγινε ακόμη πιο δύσκολο, ωστόσο έσπευσε να επισημάνει ότι οι «πολίτες» δεν θα τα παρατήσουν.
«Είναι πολλοί οι βαθμοί, αν θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο, όμως την ίδια στιγμή είναι ακόμα Ιανουάριος, όχι Απρίλιος ή Μάιος. Έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Αρκετές ομάδες αγωνίζονται σε πολλές διοργανώσεις και σε κάθε ματς πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα προσπαθήσουμε και δεν θα τα παρατήσουμε. Προχωράμε μπροστά και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε στο επόμενο παιχνίδι» ανέφερε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός, ο οποίος στη συνέχεια ύψωσε ασπίδα προστασίας προς τους ποδοσφαιριστές του:
«Λατρεύω αυτούς τους παίκτες. Αυτοί μου έχουν προσφέρει το πρεστίζ που έχω στην Αγγλία, οπότε είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε. Ξέρω πώς νιώθουν αυτήν τη στιγμή και είμαι δίπλα τους. Είναι ένα εκπληκτικό γκρουπ παικτών και χαρακτήρων».

Για τους λόγους της ήττας από τους «ανθρακωρύχους» ο Γκουαρντιόλα τόνισε: «Δεν αντιμετωπίσαμε με επιθετικότητα τους μεσοαμυντικούς της Νιούκαστλ. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που χάσαμε. Έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί με την μπάλα, να ασκήσουμε πίεση, να έχουμε κίνηση μέσα και έξω. Εμείς δεν το κάναμε αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης