Το 2020 είναι πέραν πάσης αμφιβολίας η χρονιά του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη και καλύτερος επιθετικός στη «γηραιά ήπειρο», ο Πολωνός άσος της Μπάγερν Μονάχου μίλησε στο «France Football» σε μία συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει το κορυφαίο ποδοσφαιρικό περιοδικό του πλανήτη.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν είχε πει προ διετίας ότι «ήταν στο ίδιο τραπέζι με τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο», εννοώντας πως βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Ερωτηθείς σχετικά, ο Λεβαντόφσκι απάντησε: «Ο Μέσι και ο Ρονάλντο κάθονται στο ίδιο τραπέζι, στην κορυφή, για πολύ καιρό, και αυτό τους κάνει ασύγκριτους. Για να απαντήσω, λοιπόν, στην ερώτησή σας, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου δίπλα τους από αυτή την άποψη. Όμως, εάν λάβουμε υπόψη τους αριθμούς αυτής της χρονιάς, αλλά και των προηγούμενων, νομίζω ότι είμαι πολύ καλός όσον αφορά στην απόδοση και στα γκολ. Ίσως να μην μπορώ να είμαι στο ίδιο τραπέζι με τον Μέσι και τον Ρονάλντο, αλλά νομίζω ότι μπορώ να τους προσκαλέσω να φάνε στο δικό μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στα ποδοσφαιρικά του πρότυπα, ο Λεβαντόφσκι αποκάλυψε πως δεν ήταν συμπατριώτες του: «Οι σπουδαίοι Πολωνοί ποδοσφαιριστές είχαν αποχωρήσει από την ενεργό δράση όταν άρχισα να βλέπω ποδόσφαιρο. Θαύμαζα τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, τον Τιερί Ανρί και τον Ρομπέρτο Μπάτζιο. Όμως, όπως και τα μεγάλα ονόματα, αυτό που με έκανε να ονειρευτώ ήταν τα μεγάλα στάδια και οι ατμόσφαιρές τους».

Αναφερόμενος στους στόχους του, ο Πολωνός επιθετικός αποκάλυψε: «Έχω την επιθυμία να προχωρήσω, που είναι ακόμη πιο σημαντικό, καθώς ξέρω ότι ο χρόνος τελειώνει. Προφανώς η πρόοδος δεν είναι στιγμιαία. Όταν επαναλαμβάνετε κάτι κάθε μέρα, μπορείτε να μετρήσετε το αποτέλεσμα μόνο τρεις ή έξι μήνες αργότερα και όχι την επόμενη ημέρα. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν αυτό που κάνεις με… αόρατη εργασία να είναι άμεσα ορατό. Η υπομονή είναι μια σημαντική αρετή στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή».

Τέλος, ο «Λέβα» επιβεβαίωσε και μία ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα του: «Μετά τη δεύτερη χρονιά μου στην Ντόρτμουντ, είχα μια συνομιλία με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ήθελε να πάω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με ενδιέφερε πολύ. Μπορώ ακόμη και να πω ότι ήμουν έτοιμος γι΄ αυτό. Αλλά η Ντόρτμουντ δεν ήθελε να με αφήσει. Ήταν κάτι που δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα, γιατί τα πράγματα πήγαιναν καλά με την Μπορούσια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης