Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε το Champions League, καθώς στον τελικό του «Ντα Λουζ», που διεξήχθη χωρίς θεατές, λόγω κορωνοϊού, επικράτησε 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Βαυαροί του Χάσνι Φλικ έφτασαν στην 6η κατάκτηση του ευρωπαϊκού στέμματος με το γκολ που σημείωσε στο 59ο λεπτό του τελικού ο Κομάν.

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο οι Βαυαροί έκλεισαν ιδανικά τη σεζόν πανηγυρίζοντας το «τρεμπλ», καθώς νωρίτερα είχαν στεφθεί πρωταθλητές Γερμανίας, ενώ κατάκτησαν και το Κύπελλο. Η Παρί, από την πλευρά της, κατάκτησε το νταμπλ στην Γαλλία, αλλά απέτυχε στα 50 χρόνια ζωής που έκλεισε πρόσφατα να πάρει για πρώτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Μεγάλη βραδιά και για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης με 15 γκολ. Μπορεί ο Πολωνός στράικερ να μην κατάφερε να φτάσει ή, να ξεπεράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που με 17 γκολ σε μία σεζόν παραμένει ο κορυφαίος σκόρερ στα χρονικά της διοργάνωσης, εντούτοις ισοφάρισε το μεγάλο ρεκόρ του αείμνηστου Γιόχαν Κρόιφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, οι δυο τους μοιράζονται τον τίτλο του πρώτου σκόρερ και των τριών διοργανώσεων που συμμετείχαν, ο μεν Λεβαντόφσκι με τη φανέλα της Μπάγερν, ο δε «ιπτάμενος Ολλανδός» με εκείνη του Άγιαξ τη σεζόν 1971-72 (τότε ο Κρόιφ ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος με 25 γκολ, στο ολλανδικό Κύπελλο με 3 και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών με 5). Ο Πολωνός από την πλευρά του ήταν το «πρώτο βιολί» της Bundesliga με 31 τέρματα, 6 πέτυχε στο Κύπελλο και 15 στο Champions League.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία του τελικού χάθηκε στο 18΄ για την Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Νεϊμάρ να πλασάρει με το αριστερό, μετά από ασίστ του Εμπαπέ και τον Νόιερ να κάνει σπουδαία επέμβαση.

Η απάντηση των Βαυαρών ήταν άμεση και στο 22΄ ο Λεβαντόφσκι με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Νάβας. Ο τελικός πήρε… τρελό ρυθμό και στο 23΄ από γρήγορη αντεπίθεση των Γάλλων και πάσα του Νεϊμάρ στον Ντι Μαρία, ο τελευταίος βρέθηκε σε πολύ καλή θέση στην περιοχή, αλλά έπιασε το σουτ με το «κακό» του πόδι κι έστειλε την μπάλα άουτ.

Νέα καλή στιγμή για τη Μπάγερν στο 31΄, με τον Νάβας να διώχνει ενστικτωδώς την καρφωτή κεφαλιά του Λεβαντόφσκι. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μία τεράστια ευκαιρία για την Παρί. Στο 45΄ ο Εμπαπέ βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή των Γερμανών, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και ο Νόιερ μπλόκαρε εύκολα.

Πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα και συγκεκριμένα στο 59΄ ο τελικός πήρε φωτιά. Από εξαιρετική σέντρα του Κίμιχ, ο Κομάν εντελώς αμαρκάριστος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Μπάγερν (1-0).

Το ματς «άνοιξε» για τα καλά και στο 70΄ ο Νόιερ είπε «όχι» στον Μαρκίνιος, που πλάσαρε πάνω στον διεθνή Γερμανό γκολκίπερ. Με σωστή τακτική η Μπάγερν κατάφερε να μην κινδυνέψει ιδιαίτερα στη συνέχεια, εκτός από το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν οι Γάλλοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Τσούπο-Μότινγκ.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 0-1 (ΕΡΤ Sports, ΕΡΤ 1, Cosmote Sport 1)

Γκολ: 59′ Κομάν

 

Το «φιλμ» του αγώνα

Ξεκίνησε ο μεγάλος τελικός

6′ Το πρώτο σουτ του αγώνα έγινε από τον Τιάγκο και πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Νάβας.

18′ Ευκαιρία για την Παρί με τον Νεϊμάρ να μην μπορεί να νικήσει σε δύο χρόνους τον Νόιερ.

 

22′ Ο Λεβαντόφσκι με προσωπική ενέργεια έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι της Παρί.

 

24′ Τεράστια ευκαιρία για την Παρί με τον Ντι Μαρία να αστοχεί μέσα από την περιοχή της Μπάγερν Μονάχου.

 

25′ Αναγκαστική αλλαγή για την Μπάγερν. Ο Σούλε στη θέση του Μπόατενγκ.

 

28′ Κίτρινη κάρτα στον Ντέιβις για μαρκάρισμα στον Κερέρ.

 

29′ Το δυνατό σουτ του Ερέρα έξω από την περιοχή πέρασε άουτ.

31′ Ευκαιρία με τον Λεβαντόφσκι για την Μπάγερν. Ο Πολωνός δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και ο Νάβας μπλόκαρε.

45΄ Τεράστια ευκαιρία για την Παρί. Από το λάθος της άμυνας των Βαυαρών. Ο Εμπαπέ πλάσαρε μέσα από την περιοχή και ο Νόιερ απέκρουσε.

 

 

Τέλος πρώτου μέρους

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

52′ Κίτρινη κάρτα στον Γκνάμπρι για μαρκάρισμα στον Νεϊμάρ. Στη συνέχεια οι παίκτες των δύο ομάδων ξεκίνησαν τις αψιμαχίες. Κίτρινη κάρτα αντίκρισε και ο Παρέδες.

56΄ Κίτρινη κάρτα και ο Σούλε για μαρκάρισμα στον Ντι Μαρία.

59′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ. Ο Κίμιχ έκανε τη σέντρα και ο Κομάν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς.

62′ Άγγιξε το δεύτερο γκολ η Μπάγερν. Σε μία φάση που θύμιζε το 1-0 ο Κομάν πλάσαρε και ο Τιάγκο Σίλβα απομάκρυνε μέσα από την μικρή περιοχή.

65’ Αλλαγή για την Παρί. Ο Βεράτι στη θέση του Παρέδες.

 

68’ Αλλαγές για την Μπάγερν. Ο Πέρισιτς και ο Κουτίνιο στις θέσεις τον Κομάν και Γκνάμπρι.

70′ Ο Μαρκίνιος βρέθηκε απέναντι από τον Νόιερ ο οποίος βγήκε νικητής στο τετ – α – τετ και απέκρουσε σε κόρνερ.

 

72’ Αλλαγή για την Παρί. Ο Ντράξλερ στη θέση του Ερέρα.

80’ Αλλαγές για την Παρί. Ο Κουρζάβα στη θέση του Μπερνάτ και ο Τσούπο-Μότινγκ στη θέση του Ντι Μαρία.

81′ Κίτρινη κάρτα στον Νεϊμάρ.

83΄ Κίτρινη κάρτα και στον Τιάγκο Σίλβα.

86′ Κίτρινη κάρτα και στον Κουρζάβα.

86’ Αλλαγή για την Μπάγερν. Ο Τολισό στη θέση του Τιάγκο.

90+2′ Ευκαιρία για την Παρί. Ο Τσούπο-Μότινγκ δεν βρήκε την μπάλα προκειμένου να σκοράρει, ενώ προηγουμένως οι Βαυαροί διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Κερέρ.

 

90+4′ Κίτρινη κάρτα στον Μίλερ για τράβηγμα στον Εμπαπέ.

Τέλος του αγώνα

 

 

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 0-1 (ΕΡΤ Sports, ΕΡΤ 1, Cosmote Sport 1)

Γκολ: 59′ Κομάν

Κίτρινες κάρτες: Παρέδες, Νεϊμάρ, Τιάγκο Σίλβα, Κουρζάβα – Ντέιβις, Γκάνμπρι, Σούλε, Μίλερ

Κόκκινες κάρτες:

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Κερέρ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Μπερνάτ (82′ Κουρζάβα), Παρέδες (65′ Βεράτι), Ντι Μαρία (80′ Τσούπο-Μότινγκ), Ερέρα (72′ Ντράξλερ), Νεϊμάρ, Εμπαπέ.

Στον πάγκο: Ρίκο, Μπούλκα, Ικάρντι, Σαράμπια, Ντιαλό, Μπάκερ, Γκέιγ, Νταγκμπά. 

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπόατενγκ (25′ Σούλε), Ντέιβις, Τιάγκο Αλκάνταρα (86′ Τολισό), Γκορέτσκα, Κομάν (68′ Πέρισιτς), Γκνάμπρι (68′ Κουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόβσκι.

Στον πάγκο: Ούλραϊχ, Χόφμαν, Οντριοθόλα, Παβάρ, Χάβι Μαρτίνεθ, Κουισόνς, Ερναντέζ, Τσίρκτσεε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης