Η ήττα με 2-1 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί για την Μπορούσια Ντόρτμουντ, σύμφωνα με τον Γιούργκεν Κλοπ, ωστόσο το αποτέλεσμα αφήνει πολλές ελπίδες στους Γερμανούς.

«Υπήρξαν ορισμένες περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσαμε να επιτεθούμε λίγο καλύτερα. Τα πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο και δημιουργήσαμε προβλήματα στη Γιουβέντους, αλλά τα γκολ που δεχθήκαμε είναι δύσκολο να τα ‘χωνέψουμε’. Αντιδράσαμε καλά μετά το πρώτο γκολ και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο» δήλωσε αρχικά ο Γερμανός προπονητής, προσθέτοντας: «Στο δεύτερο γκολ ήμασταν πολύ παθητικοί όμως. Μπορούμε και πρέπει να αμυνθούμε καλύτερα σε τέτοιες καταστάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μία ή δύο ευκαιρίες, ενώ η Γιουβέντους δύο καλές φάσεις. Από αυτήν την οπτική το αποτέλεσμα είναι εντάξει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια σημείωσε: «Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Κάναμε πολλά και πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεχθήκαμε δύο χαλαρά γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να αλλάξω τα πράγματα από νωρίς. Η Γιουβέντους είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες και δεν θυμάμαι να έχουμε πολλούς χώρους. Αν έπρεπε να χάσουμε, τότε έπρεπε να το κρατήσουμε στο 2-1 και το καταφέραμε. Τώρα προχωράμε. Δεν εκπλαγήκαμε. Η Γιούβε παίζει με αυτόν τον τρόπο. Χάσαμε τη μπάλα στους λάθος χώρους και η Γιούβε μας χτύπησε στην αντεπίθεση. Τίποτα δεν με εξέπληξε απόψε. Δεν υπήρχε κάτι περισσότερο στο ματς για εμάς, οπότε πρέπει να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα».

Για τον τρόπο που αγωνίστηκε η Ντόρτμουντ εξήγησε: «Δείξαμε σεβασμό στην ποιότητα που διαθέτει η Γιουβέντους και αυτό μας οδήγησε να παίξουμε λίγο πιο πίσω. Το δεύτερο γκολ το δεχθήκαμε γι’ αυτόν το λόγο. Το να αφήνεις χώρο στον Μοράτα δεν είναι καλή ιδέα. Δεχθήκαμε αχρείαστα γκολ. Δεν νομίζω ότι η Γιουβέντους έχει δεχθεί τόση πίεση όση δέχθηκε απόψε, αλλά δεν ανταμειφθήκαμε γι’ αυτό. Είμαστε ακόμη στην κούρσα με αυτό το αποτέλεσμα και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Η Γιουβέντους είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα, με μεγάλη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της, που ακόμη και όταν παίζει με τη δεύτερη ομάδα της, είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμη. Αλλά υπάρχουν και τόσες άλλες καλές ομάδες, πράγμα που είναι κακό και γι’ αυτούς και για εμάς. Δεν γυρίζουμε στη Γερμανία στενοχωρημένοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Η Γιουβέντους κέρδισε την πρώτη μάχη (2-1 την Ντόρτμουντ) αλλά όχι τον… πόλεμο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης