Nικήτρια με 2-1 σκορ αναδείχθηκε η Γιουβέντους απέναντι στην Ντόρτμουντ, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξήχθη την Τρίτη στο Τορίνο.

Ωστόσο το εν λόγω σκορ μόνο ασφάλεια δεν προσφέρει στους Ιταλούς αναφορικά με την πρόκριση. Κι αυτό γιατί το εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν οι Βεσταλοί με τον Ρόις στο 17ο λεπτό αφήνει τα πάντα ανοιχτά, εν όψει της ρεβάνς στο «Ζιγκναλ Ιντούνα Παρκ», η οποία προβλέπεται εξαιρετικά αμφίρροπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτη στο παιχνίδι… χαμογέλασε η ομάδα του Αλέγκρι, με τον Τέβες να εκμεταλλεύεται λανθασμένη επέμβαση του Βαϊντενφέλερ, κάνοντας το 1-0 στο 13΄.

Η απάντηση ωστόσο της Μπορούσια ήταν άμεση. Στο 17′ ο Κιελίνι γλίστρησε και ο ο Ρόις το εκμεταλλεύτηκε, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζίτζι Μπουφόν.

Πάντως λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, η Γιούβε που είχε χάσει λόγω τραυματισμού τον Πίρλο, επανέκτησε το προβάδισμα, με τον Περέιρα, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον «μαέστρο» των «μπιανκονέρι» να χρίζεται σκόρερ, διαμορφώνοντας το 2-1, που έμεινε ως το τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες: Βιδάλ (Γιουβέντους), Περέιρα (Γιουβέντους)

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο (37΄ λ.τρ. Περέιρα), Μαρκίζιο, Πογκμπά, Βιδάλ (86΄ Παντοϊν), Τέβες (89΄ Κομάν), Μοράτα.

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ (32΄ λ.τρ. Γκίντερ), Παπασταθόπουλος (46΄ Κιρχ), Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκιουντογκάν, Σαχίν, Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ, Ρόις, Ιμόμπιλε (75΄ Μπλατζικόφσκι).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης