Με μπροστάρη τον Τζέιμς Γκιστ, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα την Κυριακή από το «Nick Galis Hall», επικρατώντας με 76-70 του Άρη, για την πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ των ανδρών.
O Aμερικανός άσος σημείωσε 17 πόντους συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επικράτηση των πράσινων που δυσκολεύτηκαν αρκετά για 35 λεπτά απέναντι στους μαχητικούς γηπεδούχους.
Από εκεί και πέρα ο Ραντούλιτσα σημείωσε 14 πόντους, ο Διαμαντίδης πέτυχε 12 πόντους, ενώ ο Καλάθης πρόσθεσε άλλους 11, την ώρα που ο Αντώνης Φώτσης μάζεψε 9 ριμπάουντ.
Στην αντίπερα όχθη οι Γουότερς (14π.), ΜακΝιλ (11π.), Πελεκάνος (11π.) και Κοέν σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων για τον Άρη που αγωνίστηκε χωρίς τον Τζαμέλ Χάγκινς, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου θα διανυκτερεύσει.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το τζάμπολ του αγώνα έκανε ο Νίκος Γκάλης γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους του Άρη, μέσα στο «Nick Galis Hall.
Τα δεκάλεπτα: 24-18, 39-35, 51-54, 70-76
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 11(1), Τσούπκοβιτς 3(1), Γουάιτ 13(2), Γουότερς 14(2), Δίπλαρος, Ζάρας 3(1), Κοέν 10(1), Μούρτος 3, Σίμτσακ, ΜακΝίλ 11(1)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 4, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 5, Ραντούλιτσα 14, Φελντέιν 3(1), Διαμαντίδης 12(3), Γκιστ 17(1), Καλάθης 11 (2), Κούζμιτς 3
.jpg)