Ο φόβος που είχαν οι Γερμανοί για την παγκόσμια «κατάρα» του 6ου ομίλου αποδείχθηκε αληθινός! Καμία ομάδα από το συγκεκριμένο γκρουπ δεν κατέκτησε ποτέ Μουντιάλ και η «Μάνσαφτ» δεν αποτέλεσε εξαίρεση, γνωρίζοντας πρόωρο αποκλεισμό, ούσα η παγκόσμια πρωταθλήτρια και από τα φαβορί και στη διοργάνωση της Ρωσίας.

Στην πραγματικότητα, στη Γερμανία ουδείς ήταν ευτυχής, όταν κατά την κλήρωση των ομίλων η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τα «πάντσερ» έως το 2022, τοποθετήθηκε στον συγκεκριμένο όμιλο. Ο λόγος; Ποτέ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ομάδα που μετείχε σε αυτόν κατόρθωσε να σηκώσει το Κύπελλο, από το 1986 και ύστερα που η αρχική φάση του τουρνουά ξεκινούσε με τους ομίλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αγγλία, που βρισκόταν στο 6ο γκρουπ, αποκλείστηκε από το περίφημο «χέρι του Θεού». Το 1990 ήταν και πάλι η Αγγλία που αποκλείστηκε στα ημιτελικά. Στη συνέχεια, η Ολλανδία το 1994 (εκτός στους «16»), η Γερμανία το 1998 (αποκλείστηκε στα προημιτελικά), η Αγγλία το 2002 (έφτασε έως τους «8») και η Βραζιλία το 2006 (εκτός στους «16»).

Το 2010 η Ιταλία δεν κατόρθωσε καν να προκριθεί από τον 6ο όμιλο (με αντιπάλους Παραγουάη, Νέα Ζηλανδία, Σλοβακία), ενώ το 2014 η Αργεντινή παραλίγο να βάλει τέλος σε αυτό το αξιοσημείωτο στατιστικό, αλλά έχασε στον τελικό από τη Γερμανία, στην παράταση.

Οι Γερμανοί δεν είχαν επίσης καλές αναμνήσεις στα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα ούτε με αντίπαλο την Κορέα, που τους απέκλεισε χθες: το 1994 η Γερμανία νίκησε 3-2 στον τελευταίο αγώνα του γύρου, αλλά ο Στέφαν Έφενμπεργκ, όταν αντικαταστάθηκε στη διάρκεια του παιχνιδιού, έδειξε το μεσαίο δάκτυλό στους οπαδούς και αποκλείστηκε από την Ομοσπονδία (DFB), τερματίζοντας την καριέρα του στα «πάντσερ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002 η Γερμανία κέρδισε εκ νέου τους συνδιοργανωτές (με την Ιαπωνία), αλλά ο Μπάλακ υπέπεσε σε φάουλ για να σταματήσει μια επικίνδυνη φάση των Κορεατών και αποβλήθηκε, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να χάσουν έναν από τους ποιοτικότερους και σημαντικότερους παίκτες τους στον τελικό, όπου ηττήθηκαν (0-2) από τη Βραζιλία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης