Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 2-1 σκορ του Άρη, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξήχθη την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Με αυτήν τη νίκη η «Ένωση» απέκτησε μικρό προβάδισμα πρόκρισης, ωστόσο το εκτός έδρας γκολ που σημείωσαν οι Θεσσαλονικεός αφήνει τα πάντα ανοιχτά, εν όψει της ρεβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τέρματα των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν δοκάρι μόλις στο 3′ με τον Αραούχο, τα πέτυχαν οι Μάνταλος (8′) και Βράνιες (57′), ενώ το γκολ με το οποίο ισοφάρισε ο Άρης το σημείωσε με αμφισβητούμενο πέναλτι ο Μπρούνο Γκάμα στο 11′.

Με 10 παίκτες αγωνίστηκε από το 50ο λεπτό η ομάδα του Ένινγκ, καθώς ο Ματίγια αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα για ένα σκληρό μαρκάρισμά του στον Λιβάγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κώστα Βουτσά, ο οποίος έφυγε προ ημερών από τη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το ματς δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι διακοπές. Μάλιστα το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς η διαιτητική τριάδα βγήκε 25 λεπτά αργότερα από τα αποδυτήρια, λόγω έντασης που υπήρξε στα αποδυτήρια ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο ομάδων.

Διακοπή και απειλή από την πλευρά των φιλοξενούμενων να αποχωρήσουν από το ματς υπήρξε στη διάρκεια των πανηγυρισμών του γκολ του Βράνιες, καθώς ο γυμναστής του Άρη βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος (σύμφωνα με τους «κιτρινόμαυρους» σπρώχτηκε από οπαδό των γηπεδούχων).

Εν τέλει ο Πορτογάλος διαιτητής, Σοάρες Ντίας κάλεσε τους παίκτες του συλλόγου της Θεσσαλονίκης να επανέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, κι έτσι το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

 

H AEΚ ξεκίνησε πολύ δυναμικά και μόλις στο 3΄ από λανθασμένη απομάκρυνση του Βέλεθ επωφελήθηκε ο Αρούχο και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πέτυχαν το καλύτερο τέρμα τους στην εφετινή περίοδο. Μετά την πάσα του Κρίστιτσιτς ακολούθησε τακουνάκι-ασίστ του Λιβάγια και εκπληκτική εκτέλεση πάνω στην κίνηση από τον Μάνταλο, ο οποίος έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ο ενθουσιασμός της κερκίδας, όμως, κόπασε γρήγορα. Στο 11΄ ο Σβάρνας βρήκε πάνω στον βηματισμό τον Λάρσον χωρίς πρόθεση, με τον διαιτητή να υποδεικνύει ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Μπρούνο Γκάμα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στην αναμέτρηση. Ο Ματίγια αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Λιβάγια κι έτσι οι φιλοξενούμενοι έμειναν από το 50’ με 10 παίκτες.

Οκτώ λεπτά αργότερα (58΄) από κόρνερ του Βέρντε, ο Ογκνιεν Βράνιες με κεφαλιά έγραψε το 2-1. Με προβάδισμα στο σκορ και με αριθμητικό πλεονέκτημα, η ΑΕΚ κυνήγησε το τρίτο γκολ που θα της έδινε σοβαρό προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Ο Άρης όμως άντεξε κι έτσι διατηρεί στο ακέραιο τις ελπίδες του, εν όψει της ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Κίτρινες: Βράνιες, Κρίστιτσιτς – Ιντέγε, Σάσα, Μπα, Κουέστα

Κόκκινες: Ματίγια (50΄)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε (75΄ Κλωναρίδης), Μάνταλος, Λιβάγια, Αραούχο (88΄ Χριστόπουλος)

ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Λάρσον (68΄ Ούγκο Σόουζα), Φετφατζίδης (53΄ Αμπού Μπα), Μπρούνο Γκάμα (90+5΄ Ντιγκινί), Ιντέγε

Προκλήσεις Καρυπίδη με «μπράβους» καταγγέλλουν από την ΑΕΚ

Σύμφωνα με τα όσα τονίζονται από ανθρώπους της ΑΕΚ, το επεισόδιο στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ που έλαβε χώρα στο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ προκλήθηκε έπειτα από παρουσία του Καρυπίδη στα αποδυτήρια με μπράβους.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται από την πλευρά της ΑΕΚ, ο Θόδωρος Καρυπίδης πήγε στα αποδυτήρια με τη συνοδεία μπράβων, γεγονός που προκάλεσε ένα «θερμό» επεισόδιο με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, ο Καρυπίδης είχε επεισόδιο και με δημοσιογράφο κατά την ισοφάριση του Άρη για να ακολουθήσει στη συνέχεια το επεισόδιο στα αποδυτήρια με τον Μελισσανίδη.     

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης