Την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε την Κυριακή η ΑΕΚ, καθώς τρία 24ωρα μετά την παλικαρίσια νίκη-πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ στο Europa League, έχασε με 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, για την 4η αγωνιστική της Super League.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε με κεφαλιά ο Γούτας στο 24ο λεπτό. Στο 39ο λεπτό η «Ένωση», η οποία στο 15ο λεπτό έχασε λόγω τραυματισμού τον Λιβάι Γκαρσία (αντικαταστάθηκε από τον Κρίστισιτς) έμεινε με 10 παίκτες στο παιχνίδι, λόγω της αποβολής του Μάνταλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στo πρωτάθλημα για το συγκρότημα του Κάναντι, φτάνοντας τους πέντε βαθμούς, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν στους έξι, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στο Περιστέρι.

 

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, απείλησε στο πρώτο 10λεπτο δύο φορές με τους Λιβάγια και Ανσαριφάρντ, αλλά στάθηκε άτυχη στο 15΄ καθώς ο Λιβάι Γκαρσία που είχε ξεκινήσει πολύ καλά το παιχνίδι τραυματίστηκε (η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού τιμ κάνει λόγο για θλάση στον οπίσθιο μηριαίο) κι αντικαταστάθηκε από τον Κρίστισιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Ατρόμητος στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ της Ένωσης προηγήθηκε με την καρφωτή κεφαλιά του Γούτα (1-0) μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκάλο.

Προσπάθησε να ανασυνταχθεί η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, αλλά και πάλι ο Ιταλός αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του για δεύτερη φορά φορά μετά τον τραυματισμό του ακραίου επιθετικού από το Τρινιταντ & Τομπάγκο.

Στο 39΄ ο Μάνταλος στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα χτύπησε με προβολή στο στήθος τον Κιβρακίδη και ο Παπαπέτρου του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό παίξιμο.

Στο δεύτερο μέρος οι «κιτρινόμαυροι» μη έχοντας πολλές επιλογές τα έπαιξαν όλα για όλα. Από τα πρώτα λεπτά βγήκαν στην επίθεση με στόχο την ισοφάριση, με τους γηπεδούχους να δίνουν χώρο στον αντίπαλό τους και να προσπαθούν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.

Σε μία από αυτές στο 71ο λεπτό ο Γιακουμάκης έχασε απίστευτη ευκαιρία από τη μικρή περιοχή για να «καθαρίσει» το ματς, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Λόπες έδιωξε σωτήρια ο Γιαννιώτης.

Κίτρινες: Σάλομον, Γούτας – Λόπες, Κρίστισιτς

Κόκκινες: 39΄ Μάνταλος

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Γούτας, Ρισβάνης, Νάτσος, Κιβρακίδης, Χαρίσης (80΄ Ούμπιδες), Σάλομον (46΄ Μπουσουλάτζιτς), Ενσικουλού, Κωτσόπουλος (82΄ Χριστοδουλόπουλος), Μανούσος (66΄ Γιακουμάκης)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (66΄ Κνιτ), Λόπες (90΄+3 Σαμπανάτζοβιτς), Σιμόες (66΄ Ολιβέιρα), Σάκχοφ, Μάνταλος, Γκαρσία (15΄ λ.τρ. Κρίστισιτς), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης