Ισόπαλη 1-1 στο πρώτο ματς με την Σέλτικ, που διεξήχθη στο «Σέλτικ Παρκ», στο πλαίσιο του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League, αναδείχθηκε η ΑΕΚ. Οι Καθολικοί άνοιξαν το σκορ στο 17’ με τον ΜακΓκρέγκορ, ενώ για την Ένωση ισοφάρισε στο 44’ ο Κλωναρίδης. Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ αγωνίστηκε από το 57’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γαλανόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έμεινε αήττητη για 11ο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι και στρέφει την προσοχή της στο ματς-ρεβάνς στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τρίτη (14/8, 21:00).

Το ματς ξεκίνησε με ευκαιρία για την Σέλτικ, όμως ο Μπάρκας έδιωξε σε κόρνερ στο 9’ το σουτ του ΜακΓκρέγκορ αλλά οκτώ λεπτά αργότερα ο Τιέρνι βρήκε τον άσο της Σέλτικ εντός περιοχής κι αυτός με διαγώνιο αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ κράτησε περισσότερο την μπάλα στη συνέχεια και στο 26’, μετά από ενέργεια του Λιβάγια, ο Μπακασέτας από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να κάνει καλά το σουτ. Εξίσου απελπιστικό το φάουλ του ίδιου, δυο λεπτά αργότερα ενώ ούτε η διαγώνια προσπάθεια του Φόρεστ στο 39’ πέρασε έξω. Η πρώτη καλή τελική για τους φιλοξενούμενους ήρθε από τον Λόπες στο 40’, με τον Γκόρντον να διώχνει σε κόρνερ ενώ στην εξέλιξη της φάσης, η σέντρα-σουτ του Μπακασέτα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της Σέλτικ. Στο 44’ ήρθε η ισοφάριση. Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης έφερε το παιχνίδι στα ίσια με δυνατό σουτ μέσα από τη περιοχή, έπειτα από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Λόπες από τα αριστερά!

Στον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε το β’ ημίχρονο. Το φάουλ του Μπακασέτα στο 49’ ήταν καλύτερο από αυτό στο πρώτο μέρος αλλά και πάλι δεν βρήκε στόχο ενώ στο 57’ οι αριθμητικές ισορροπίες διαταράχθηκαν με την αποβολή του Κώστα Γαλανόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα – σε διάστημα οκτώ λεπτών! Ο Ρότζερς πέρασε τον Γκρίφιθς στο ματς κι οι «Κέλτες» άρχισαν να πολιορκούν την εστία του Μπάρκα. Το σουτ του Εντσάμ στο 65’ ήταν άστοχο, με τον Ουζουνίδη να «απαντά» με τη είσοδο του Άλεφ. Ωραία ενέργεια του Φόρεστ από δεξιά και κεφαλιά του Γκρίφιθς στο 71’ πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπάρκα ενώ τρία λεπτά μετά ανεκμετάλλευτο πέρασε το φάουλ του Λιβάγια από εξαιρετική θέση.

Το σουτ του Εντσάμ στο 81’ δεν αιφνιδίασε τον Μπάρκα, αυτό του Φόρεστ στο 93’ ήταν άστοχο, με τους «κιτρινόμαυρους» να κρατούν ως το φινάλε το πολύτιμο 1-1 και να έχουν, πλέον, το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


Σέλτικ – ΑΕΚ 1-1 (Cosmote Sport 1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 17′ ΜακΓκρέγκορ (Σέλτικ), 44′ Κλωναρίδης (ΑΕΚ)


Κίτρινες κάρτες: Άγιερ – Γλανόπουλος, Κλωναρίδης, Οικονόμου


Κόκκινες κάρτες:
57′ Γαλανόπουλος

Σέλτικ: Γκόρντον, Λούστιγκ (77′ Σινκλέρ), Χέντρι, Άγιερ, Τίερνι, Μπράουν, Εντσάμ, Φόρεστ, Ρόγκιτς (64′ Γκρίφιθς), ΜακΓκρέγκορ, Εντουάρ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (66′ Άλεφ), Χουλτ, Κλωναρίδης (80′ Γκάλο), Λιβάγια (77′ Λιβάγια).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης