Ένα τρίποντο-«χρυσάφι», που του επέτρεψε να μειώσει τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ κατέκτησε την Κυριακή ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη.
Οι Πειραιώτες χάρη σε γκολ του Χασάν, επικράτησαν με 1-0 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 9η αγωνιστική της Super League, κι έτσι πλέον είναι στο -4 από τον «δικέφαλο» του Βορρά, που το Σάββατο άφησε βαθμούς στο Περιστέρι (1-1 με τον Ατρόμητο).
Στον αντίποδα, για τον Άρη αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα, μετά από αυτές στα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με συνέπεια το συγκρότημα του Πάκο Ερέρα να παραμείνει στους 12 βαθμούς.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 67ο λεπτό, όταν μετά από ωραία μακρινή μπαλιά του Νάτχο, ο Κούτρης γύρισε με τη μια στην «καρδιά» της περιοχής των γηπεδούχων, με τον Αιγύπτιο φορ να πλασάρει από κοντά τον Κουέστα, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Πειραιά.

To γκολ του Χασάν:


Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και μόλις στο 4ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά, όταν ο Γκιγιέρμε έκανε το μακρινό σουτ, με τον Κουέστα να μπλοκάρει την μπάλα.
Οι Πειραιώτες συνέχισαν να ψάχνουν το γρήγορο γκολ, που θα τους βοηθούσε και στο ψυχολογικό κομμάτι και μάλιστα λίγο έλειψε να το πετύχουν ένα λεπτό αργότερα.
Ο Χασάν με προσποίηση άφησε τη μπάλα στον Φορτούνη, ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, βλέποντας την προσπάθειά του όμως να μην στέφεται με επιτυχία.
Η ομάδα του Μάρτινς συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν προϊόντος του χρόνου ισορροπήσουν το παιχνίδι, για να έρθει στο 18ο λεπτό η πρώτη καλή τους ευκαιρία στο ματς με τον Γκαρσία, ο οποίος εκτέλεσε φάουλ, βλέποντας την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
Η αγωνιστική άνοδος του Άρη έφερε ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα και θέαμα, με τις φάσεις να εναλλάσσονται πλέον με ταχύτητα. Στο 21′ κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου από σέντρα του Κούτρη δεν ανησύχησε τον Κουέστα, ενώ λίγο αργότερα σουτ του Μενέντεθ, μπλόκαρε ο Σα.
Στην συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε ακόμα περισσότερο, με τον Άρη να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-0 στο 35’ όταν από φάουλ του Γκαρσία, ο Ντιγκινί έπιασε την κεφαλιά αναγκάζοντας σε εντυπωσιακή απόκρουση τον «φύλακα άγγελο» της εστίας του Ολυμπιακού, ο οποίος και 40′ φώναξε «παρών» σε προσπάθεια του Γιουνές.
Με το ίδιο πάθος μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες και στην επανάληψη, ωστόσο οι καλές φάσεις απουσίαζαν στο πρώτο 20λεπτό του β’ ημιχρόνου.

Για να φτάσουμε στο 67′, όταν σε μια έκρηξη επιθετικότητας η ομάδα του Πειραιά άνοιξε το σκορ με πολύ ωραίο και θεαματικό γκολ από τον Χασάν, που προήλθε από συνδυαστική προσπάθεια των επιθετικών του.

Ο Νάτχο, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Χριστοδουλόπουλου, έκανε μπαλιά 30 μέτρων στον Κούτρη, αυτός έδωσε παράλληλη πάσα- ασίστ στον Χασάν που δεν είχε παρά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα εν κινήσει, γράφοντας έτσι το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους».
Το γκολ αυτό επηρέασε ψυχολογικά τους γηπεδούχους και έκοψε τον ρυθμό τους, με τον Ολυμπιακό να επιλέγει στη συνέχεια να παγώσει τον ρυθμό του αγώνα, διατηρώντας όμως τον έλεγχο και αποτρέποντας τους Θεσσαλονικείς να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του.
Στη συνέχεια ο Πάκο Ερέρα έκανε διπλή αλλαγή, προσδοκώντας ότι με την είσοδο των Ματίγια και Διαμαντόπουλου η ομάδα του θα αποκτήσει επιθετική πνοή, ωστόσο η αμυντική γραμμή των Πειραιωτών λειτούργησε υποδειγματικά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άρης-Ολυμπιακός 0-1

Γκολ: 67′ Xασάν (Ολυμπιακός)

Κίτρινες: Γιουνές, Γκαρσία, Ντιγκινί – Γκιγιέρμε, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Ομάρ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Μενέντες, Σόουζα-Δεληζήσης, Τζανακάκης, Σιώπης (76′ Διαμαντόπουλος), Κολάσο, Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα (83′ Μαρτίνες), Ντιγκινί (76′ Ματίγια), Γιουνές.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε (84′ Καμαρά), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Φορτούνης (88′ Toροσίδης), Χριστοδουλόπουλος (59′ Nάτχο), Αχμέτ Χασάν.


 
 


 
 
 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης