Επιμέλεια: Άννα Νικολάου

Ντεμπούτο στην αγωνιστική δράση της νέας σεζόν 2022/23 με ευρωπαϊκές αναμετρήσεις πραγματοποιούν σε λίγες ώρες ΠΑΟΚ και Άρης, για τον Β’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου φιλοξενείται απόψε (20:00, Novasports 2HD) από τη Λέφσκι στη Σόφια για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση της δεύτερης προκριματικής φάσης της διοργάνωσης, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Χερμάν Μπούργος υποδέχονται, για πρώτη φορά φέτος μπροστά στους φιλάθλους τους, την Γκόμελ (21:00, Novasports Prime).

ΠΑΟΚ: Με στόχο την περσινή πετυχημένη πορεία – Το «boost» από Ιβάν Σαββίδη

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να επαναλάβει ακόμα μία επιτυχημένη ευρωπαϊκή σεζόν, με ναυαρχίδα την περσινή. Τότε ο ΠΑΟΚ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του νεοσύστατου Conference League, με την πορεία του να ανακόπτεται από την δευτεραθλήτρια Γαλλίας, Μαρσέιγ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος, η ευρωπαϊκή περιπέτεια των «ασπρόμαυρων» ξεκινά από το Γκεόργκι Ασπαρούχοφ της Σόφιας στη Βουλγαρία, το οποίο αναμένεται κατάμεστο, καθώς θα φιλοξενήσει περίπου 20.000 φίλους της Λέφσκι που βρίσκονται στα… κάγκελα λόγω της επιστροφής στην Ευρώπη μετά από τρία χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως τόσο στη Βουλγαρία όσο και στην Ελλάδα, δεν θα υπάρχουν φιλοξενούμενοι οπαδοί, με τους ιθύνοντες της Λέφσκι να κρατούν όλα τα «χρυσά» εισιτήρια της σημερινής αναμέτρησης για τους φιλάθλους τους, δεδομένης και της τιμωρίας που «κουβαλούν» με κλείσιμο θυρών!

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στο απουσιολόγιο του Λουτσέσκου θα βρίσκονται εκτός από τους γνωστούς απόντες Νέλσον Ολιβέιρα – Ομάρ Ελ Καντουρί και ο Λευτέρης Λύρατζης λόγω τραυματισμού, ενώ στην ευρωπαϊκή λίστα θα βρίσκονται κανονικά οι Νάρεϊ – Τόμας, που ωστόσο θα ξεκινήσουν το ντεμπούτο του από τον… πάγκο.

Η αποστολή των Θεσσαλονικέων για την αναμέτρηση με την Λέφσκι: Ζίβκοβιτς, Κοτάρσκι, Ταλιχμανίδης, Σάστρε, Ίνγκασον, Κάργας, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια , Ράφα Σοάρες, Τσαούσης, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Σβαμπ , Φιλίπε Σοάρες, Ντάντας, Ντόουγκλας, Ρικάρντο, Α.Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Κουαλιάτα, Μπράντον και Κούτσιας.

Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τη σεζόν 2022/23, βρέθηκε στη Σόφια, δίνοντας το δικό του μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο

Συγκεκριμένα ο Σαββίδης ανέφερε: «Οι αγώνες κερδίζονται ήδη από την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Να είστε με καθαρό μυαλό και με αυτοπεποίθηση. Να μην σκέφτεστε τίποτα πέρα από το αυριανό ματς. Η κατάσταση είναι τέτοια που κάποιοι άνθρωποι περιμένουν μια χαρά από τον ΠΑΟΚ, καθώς όλα έχουν δυσκολέψει στη ζωή τους. Μου έλειψαν οι αγώνες και η επαφή μαζί σας, ανυπομονώ εξίσου με εσάς για ποδόσφαιρο! Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις πληροφορίες που έχω συλλέξει για το πόσο καλά δουλέψατε στην προετοιμασία. Αυτή η δουλειά θα βγει και στα παιχνίδια! Καλή αρχή και να φτάσουμε εκεί που ανήκει ο ΠΑΟΚ, στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Όλοι μας είμαστε επιφορτισμένοι να σας κάνουμε να νιώσετε όχι ότι ήρθατε σε μια νέα ομάδα, αλλά σε μια νέα οικογένεια».

Άρης: Θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί μέσα στο «Κλ.Βικελίδης»

Ο Άρης -μία ώρα αργότερα από τον ΠΑΟΚ- έχει σαφώς πιο εύκολο έργο κόντρα στη Γκόμελ στο Κλεάνθης Βικελίδης (21:00, Novasports Prime) για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο υπάρχει αρκετή αισιοδοξία για το αποψινό ματς που θα διεξαχθεί μπροστά στους φιλάθλους τους, καθώς ναι μεν έχουν τον τίτλο του φαβορί, όμως σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούν τους αντιπάλους τους, που έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη με… δίψα για διάκριση.

Ο Ζερβινιό βρίσκεται κανονικά στις επιλογές του Χερμάν Μπούργος, όπως και ο Ιτούρμπε, ενώ εκτός είναι ο τιμωρημένος Ματέο Γκαρσία και ο Σαλέμ Εμπακατά.

Αναλυτικά η αποστολή του Άρη για το ματς με την Γκόμελ: Κουέστα, Σιαμπάνης, Καρακασίδης, Ιτούρμπε, Φαμπιάνο Λέιζμαν, Μπράμετς, Ζερβινιό, Μαντσίνι, Ντουκουρέ, Γκρέι, Νταμπό, Καμάτσο, Ντιόπ, Οντουμπάτζο, Πάλμα, Πίρσμαν, Μαζικού, Μαρμαρίδης, Σγούρος, Χατζηιώάννου, Τανούλης, Παναγίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης θα γίνει και πάλι στο «Κλ.Βικελίδης» λόγω των περιορισμών της διοργανώτριας αρχής σε ομάδες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Ωστόσο, οι παίκτες του Χερμάν Μπούργος, δεν θα έχουν τη στήριξη του κόσμου, καθώς μετά από σχετική συμφωνία των δύο ομάδων και το «ΟΚ» της UEFA, το ματς να διεξαχθεί «κεκλεισμένων των θυρών».

Επιπλέον, η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως κατά τους εργαστηριακούς έλεγχους για Covid-19, που υποβλήθηκαν τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΑΡΗ, ανιχνεύτηκαν τρία θετικά δείγματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης