Η Premier League θα εισαγάγει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας πριν από την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, για να αποτρέψει τις βίαιες συμπεριφορές οπαδών, όπως ανέφερε η Λίγκα την Πέμπτη (9/6), με τους συλλόγους να συμφωνούν πλήρως πως οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει παρέχουν επιπλέον άνδρες σεκιούριτι στους εκτός έδρας αγώνες.

Ο Σουηδός τερματοφύλακας της Άστον Βίλα, Ρόμπιν Όλσεν, δέχθηκε επίθεση την τελευταία αγωνιστική της περασμένης σεζόν, καθώς οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι γιόρταζαν την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League εισβάλλοντας στον αγωνιστικό χώρο του «Etihad».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες μέρες νωρίτερα, οπαδοί της Έβερτον εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του «Gudisson Park» μετά το νικητήριο γκολ του Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας που εξασφάλισε την παραμονή των «εφοπλιστών» στην κατηγορία.

Ο μάνατζερ της Κρίσταλ Πάλας, Πάτρικ Βιέιρα, «ενεπλάκη» επίσης σε καυγά με έναν οπαδό καθώς πήγαινε προς τα αποδυτήρια μετά το τελευταίο σφύριγμα του συγκεκριμένου αγώνα, με αποτέλεσμα η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να ξεκινήσει έρευνα.

Η Λίγκα τόνισε επίσης πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το θέμα των καπνογόνων και των βεγγαλικών, που διέκοψαν πολλούς αγώνες την περασμένη σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ζωτικής σημασίας να αισθάνονται όλοι ασφαλείς σε έναν αγώνα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, συμπληρώνοντας πως: «Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους οπαδούς ότι είναι παράνομο να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο ανά πάσα στιγμή… Αυτός ο χώρος είναι αναμφισβήτητα για το ποδόσφαιρο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι παίκτες, οι προπονητές, οι υπεύθυνοι αγώνων ή το προσωπικό να φοβούνται για την ασφάλειά τους.

Επιπλέον, έχουμε δει μια αύξηση στη χρήση βεγγαλικών, τα οποία όχι μόνο αποτελούν ποινικό αδίκημα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό».

Η Premier League στο σύνολό της, ανέφερε ως πρώτο βήμα την απόφαση να υπάρχουν σεκιούριτι που θα ακολουθούν οι ομάδες και στους εκτός έδρας αγώνες προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια στα γήπεδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης