Έπειτα από δύο αναβολές και αφού χρειάστηκε να αλλάξει… ήπειρο, διασχίζοντας 10.000 χιλιόμετρα στον Ατλαντικό ωκεανό, το Superfinal του Superclasico, ο δεύτερος τελικός του Copa Libertadores ανάμεσα σε Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς είναι προγραμματισμένος να ανέβει απόψε (21:30, OPEN TV) στην ποδοσφαιρική «σκηνή» του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Εκεί η Μπόκα θα διεκδικήσει το έβδομο Κύπελλό της, κάτι που μόνο η Ιντεπεντιέντε έχει καταφέρει, ενώ η Ρίβερ το τέταρτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση στο πούλμαν, το οποίο μετέφερε την αποστολή της Μπόκα Τζούνιορς στο «Μονουμεντάλ» το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό των παικτών της και την απόφαση της CONMEBOL να αναβάλει για τη επόμενη ημέρα το παιχνίδι.

Η ένταση που υπήρχε και οι απειλές της Μπόκα Τζούνιορς να μην κατέβει να αγωνιστεί, ζητώντας τον τίτλο στα χαρτιά, οδήγησαν την CONMEBOL σε νέα αναβολή και, στην συνέχεια, στον ορισμό του μεγάλου αγώνα στη Μαδρίτη, η οποία επικράτησε των προτάσεων από Ασουνσιόν (Παραγουάη), Ντόχα (Κατάρ), Μπέλο Οριζόντε (Βραζιλία), Μαϊάμι (Ηνωμένες Πολιτείες) και Γένοβα (Ιταλία), εξαιτίας των πολλών απευθείας πτήσεων μεταξύ Μαδρίτης και Μπουένος Άιρες, της γλώσσας και της παρουσίας μεγάλης κοινότητας της Αργεντινής, τόσο στη Μαδρίτη όσο και σε ολόκληρη την Ισπανία.

Κάπως έτσι έφτασε ο δεύτερος τελικός στην… πασαρέλα του «Μπερναμπέου». Εκεί οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να διαμορφώσουν τα δεδομένα θριάμβου μετά την ισοπαλία (2-2) στο «Μπομπονέρα», αφού η έφεση της Μπόκα Τζούνιορς, προκειμένου να πάρει «στα χαρτιά» τον τίτλο του Copa Libertadores, απορρίφθηκε την Πέμπτη, όπως έκανε γνωστό η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπόκα, η οποία δήλωσε πως θα απευθυνθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο για τον Αθλητισμό (CAS), στήριξε, χωρίς όμως επιτυχία, την έφεσή της σε μια παρόμοια κατάσταση πριν από τρία χρόνια, όταν οπαδοί της επιτέθηκαν στους παίκτες της Ρίβερ Πλέιτ με σπρέι πιπεριού στο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα στους «16» της διοργάνωσης.

Ο γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους από την παρουσία του στην ΑΕΚ, Νάτσο Σκόκο, παραμένει το μοναδικό… ερωτηματικό για τον προπονητή της Ρίβερ Πλέιτ, Μαρσέλο Γκαγιάρδο.

Ο 33χρονος επιθετικός αντιμετωπίζει μυϊκό τραυματισμό, ο οποίος τον ανάγκασε να απουσιάσει από το πρώτο παιχνίδι στο «Μπομπονέρα», και κάνει αγώνα δρόμου για να αγωνιστεί την Κυριακή.

Όσο για τη Μπόκα, ο Κριστιάν Παβόν βρίσκεται εκτός από τις αρχές Νοεμβρίου. Ο Πάμπλο Πέρες, ο οποίος τραυματίστηκε στα μάτια από την επίθεση στο πούλμαν της ομάδας, εξακολουθεί να είναι αμφίβολος για τον αγώνα της Μαδρίτης.

Ο Φρανκ Φάμπρα απουσιάζει αρκετό καιρό, συνεχίζοντας την αποθεραπεία του, από πρόβλημα στους συνδέσμους.

Η Μαδρίτη θα… μεταμορφωθεί σε Μπουένος Αϊρες, με τους περίφημους «Μπάρας Μπράβας» να προκαλούν κίνδυνο, τρόμο και προβληματισμό στις ισπανικές αρχές, αφού εκείνες της Αργεντινής ειδοποίησαν ότι οι πιο φανατικοί φίλαθλοι των Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς, οι αρχηγοί τους, ταξίδεψαν στην ισπανική πρωτεύουσα.

Τουλάχιστον 25.000 οπαδοί της Μπόκα και άλλοι τόσοι της Ρίβερ αναμένονται την Κυριακή το βράδυ στο «Μπερναμπέου», αν και η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι κάτοικοι της Ισπανίας.

Οι πόρτες στο γήπεδο θα ανοίξουν περίπου 90 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, έτσι ώστε οι οπαδοί να εισέλθουν, χωρίς να είναι από πάρα πολύ νωρίς στο γήπεδο, θέλοντας να σταματήσει οποιαδήποτε αντιπαράθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης