Σφοδρή «επίθεση» προς τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο έκανε ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ελβετικό περιοδικό «L’Illustré».

Ο άλλοτε πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας και σπουδαίος ποδοσφαιριστής του παρελθόντος, υπογράμμισε πως «ο Ινφαντίνο μου κόστισε την προεδρία της FIFA» και συμπλήρωσε πως «είναι ξεκάθαρος πως είμαι το θύμα μίας μεγάλης συνομωσίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος του Πλατινί ήταν και στη συνέχεια άκρως καταγγελτικός: «Ο Ινφαντίνο και ο Ελβετός Γενικός Εισαγγελέας, Μισέλ Λομπέρ θεωρούν ότι είναι… απλησίαστοι και πάνω από το νόμο» τόνισε ο Γάλλος, πρώην πρόεδρος της UEFA, που είδε τα σχέδιά του για να αναλάβει την προεδρική καρέκλα της FIFA να… καταρρέουν, όταν διαπιστώθηκε πως είχε παραλάβει ένα «ύποπτο» ποσό 1,8 εκατ. Ευρώ από τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ.

Σύμφωνα με διάφορες «αποκαλύψεις», οι Ινφαντίνο και Λομπέρ είχαν πολλές «ανεπίσημες» συναντήσεις τα τελευταία χρόνια. Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ο Λομπέρ, που ηγήθηκε της έρευνας διαφθοράς της FIFA, απομακρύνθηκε εντέλει από την υπόθεση. Ο δε Ινφαντίνο λέγεται ότι ζήτησε από τον Λομπέρ να αποσύρει έρευνα που ενέπλεκε το όνομά του, κάτι που στην πορεία η FIFA αρνήθηκε.

Όλα αυτά ωστόσο, επαναλήφθηκαν και υπερτονίστηκαν στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πλατινί στο ελβετικό περιοδικό, συμπληρώνοντας πως «νομίζω ότι ο Λομπέρ γνωρίζει ότι έχει ξεπεράσει το όριο του επιτρεπτού. Και νομίζω ότι ο Ινφαντίνο έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση το. Το πρόβλημα είναι ότι έχει γίνει πρόεδρος της FIFA λόγω ενός συνδυασμού καταστάσεων που… διευκόλυναν ευκαιριακά το έργο του, αλλά χωρίς καμία νομιμότητα. Έτσι θα κάνει τα πάντα για να προσκολληθεί στη θέση του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατέληξε ο Πλατινί λέγοντας: «Το ότι ήμουν το θύμα μίας μεγάλης συνωμοσίας είναι προφανές σε μένα. Το 2016, η προεδρία της FIFA θα ήταν δική μου και με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Όμως ο Ινφαντίνο το σταμάτησε αυτό με κάθε τρόπο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης