Ανοιχτή έμεινε η υπόθεση για την κατάκτηση της πρώτης θέσης (δίνει την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση) του 5ου ομίλου της Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19, μετά την αποψινή ισοπαλία (1-1) ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Σλοβακία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Αήττητες παραμένουν οι δύο ομάδες μετά από τα δύο πρώτα ματς που έδωσαν, μετρώντας από μία νίκη και μία ισοπαλία, μία… στροφή πριν την τελευταία αγωνιστική.

Πριν από μερικές ημέρες το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε της Εσθονίας με 3-0, ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει το 2 στα 2 απέναντι στους Σλοβάκους, που κατάφεραν με το γκολ του Αρτούρ Γκάιντος στο 50΄ (είχε σκοράρει πριν από μερικά 24ωρα κι εναντίον των Ιρλανδών) να πάρουν το προβάδισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική ομάδα, όμως, δεν το έβαλε κάτω και στο 67΄ έφτασε στην ισοφάριση με τον Γιώργο Κούτσια να σκοράρει μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κωνσταντίνου Γκούμα.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής Νέων θα είναι η Ιρλανδία, το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (28/03, 21:30), η οποία νωρίτερα επικράτησε με 1-0 της Εσθονίας και, πλέον, μπήκε και αυτή στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Την Τρίτη (ίδια ώρα) οι Σλοβάκοι θ΄ αντιμετωπίσουν την Εσθονία.

Κίτρινες: Τσίκος, Κώττας, Κεραμίτσης, Σμυρλής, Γκούμας – Μούργκας, Σβόμποντα, Γκρίγκερ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελλάδα (Τάσος Θέος): Μοναστηρλής, Γεωργιάδης, Τασιούρας, Καλογερόπουλος, Κεραμίτσης, Τσίκος (65΄ Σμυρλής), Κώττας (65΄ Σταυρόπουλος), Κυριόπουλος (65΄ Γκούμας), Συμεωνίδης, Τζίμας (74΄ Σπυράκος), Κούτσιας (88΄ Γκολφίνος)

Σλοβακία (Στάνισλαβ Μάτσεκ): Χρντίνα, Σβομπόντα, Μπαγκίν, Μισούντα, Κάχνιτς, Μουργκάς (94′ Οβσόνκα), Γκαίντος (84′ Ρίζνιτς), Μάριο Σάουερ (74’Γιάβορτσεκ), Λέο Σάουερ (84′ Μαρτσέλι), Μίσοβιτς (74′ Ούραντνικ), Γκρίγκερ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης