Φετφατζίδης: «Να φορέσω και πάλι τη φανέλα της Εθνικής»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 21:30
Φετφατζίδης: «Να φορέσω και πάλι τη φανέλα της Εθνικής»

Την επιθυμία του να φορέσει  και πάλι τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, εξέφρασε ο Γιάννης Φετφατζίδης κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ΣΠΑΛ το απόγευμα της Πέμπτης (2/2), επιστρέφοντας στα ευρωπαϊκά γήπεδα, έπειτα από δύο χρόνια στο πρωτάθλημα του Κατάρ.

«Δεν πιστεύω ότι ένας παίκτης πρέπει να σκεφτεί πολύ αν θα έρθει να παίξει στην Ιταλία. Αν και μιλάμε για ένα πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και δεν είχα αμφιβολία. Ήταν αδύνατο να αρνηθώ μία τέτοια ευκαιρία, τα παιδιά είναι φανταστικά και με έκαναν να αισθανθώ πως βρίσκομαι στο σπίτι μου, αφήνοντάς μου τον κατάλληλο χρόνο για να προσαρμοστώ.

Νιώθω καλά στα πόδια μου, ξέρω ότι δεν είμαι ακόμα σε άριστη κατάσταση, αλλά πιστεύω ότι σε δύο ή τρεις εβδομάδες το πολύ θα φτάσω στο 100% της φυσικής κατάστασης. Το να παίζεις υπό τις εντολές του Ντανιέλε Ντε Ρόσι ήταν σίγουρα ένα επιπλέον κίνητρο.

Ξέρει ποδόσφαιρο αλλά και πώς να μιλάει στους παίκτες και να τους παρακινεί» , δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Φετφατζίδης στην παρουσίασή του απ’ την ΣΠΑΛ που θα γίνει ο τρίτος «ιταλικός» σταθμός της καριέρας του μετά τις Τζένοα και Κιέβο, ενώ πρόσθεσε για τη θέση που προτιμάει να αγωνίζεται:

«Στο γήπεδο, μου αρέσει πολύ να παίζω έξω δεξιά και προσπαθώ στο ένας εναντίον ενός, αλλά είμαι επίσης άνετα και σε μία πιο κεντρική θέση, σε ρόλο επιθετικού χαφ πίσω τον επιθετικό.

Το μέσο επίπεδο των διοργανώσεων στη Σαουδική Αραβία είναι καλό. Εγώ έπαιξα στον καλύτερο σύλλογο της χώρας αλλά μετά από τρία χρόνια ήθελα να επιστρέψω στην Ευρώπη και έτσι εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία να επιστρέψω στον Ολυμπιακό.

Έπειτα μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω στο Κατάρ και πήγα εκεί με ενθουσιασμό, το επίπεδο δεν είναι ακόμα υψηλό αλλά αναπτύσσεται ταχύτατα. Παρ'όλα αυτά μετά από δύο χρόνια είχα την επιθυμία να επιστρέψω στην Ευρώπη επειδή ένιωθα πως είμαι ακόμα σε θέση να ανταγωνιστώ σε πιο υψηλό επίπεδο».

Και συνέχισε λέγοντας για την Εθνική Ομάδα: «Δεν κρύβω πως είναι επίσης στόχος μου να ξαναγίνω μέλος της Εθνικής Ελλάδας. Έχω μιλήσει παραπάνω από μία φορά με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Ελλάδας, ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για μένα οπότε θα δώσω τα πάντα για να φορέσω ξανά αυτή τη φανέλα...».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 22:10