Ένα περιστατικό που δικαιώνει τους αμφισβητίες του VAR, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης Μπρεστ-Ντιζόν. Στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης κι ενώ οι γηπεδούχοι προηγούντο με 2-0, ο διαιτητής, Ζερεμί Πινιάρ απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον αμυντικό της Μπρεστ, Ντένις Μπεν για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Τζοντέρ Καντίθ, ενώ υπέδειξε πέναλτι.

Όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, μετά την είσοδο του VAR στην ποδοσφαιρική ζωή, ο διαιτητής συμβουλεύθηκε την τεχνολογία για να ελέγξει την ορθότητα της απόφασης του. Κι ενώ ο έλεγχος κρατά 1-2 λεπτά, στην περίπτωση του Πινιάρ, χρειάσθηκαν επτά λεπτά και οκτώ δευτερόλεπτα! Τελικά ο Γάλλος διαιτητής, διατήρησε την αποβολή του Μπεν, αλλά καταλόγισε φάουλ ελάχιστα έξω από την περιοχή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκείνη την στιγμή υπήρχε έλλειψη συνεννόησης, δεν καταλάβαμε τι συνέβαινε. Θεωρήσαμε ότι έχει χαλάσει το VAR», δήλωσε με νόημα ο άσος της Ντιζόν, Σενού Κουλιμπαλί, ενώ ο προπονητής της γαλλικής ομάδας, Στεφάν Ζομπάρ, σχολίασε: « Δεν εξετάζω την απόφαση, αλλά δεν καταλαβαίνω την μεγάλη χρονική διάρκεια του ελέγχου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης