Με μία φωτογραφία του Γιώργου Κούδα (με τη φανέλα το ΠΑΟΚ) δίπλα στον Γιόχαν Κρόιφ (με τη φανέλα του Άγιαξ) και με αφορμή το κατόρθωμα του Ρόνι Μπρουνσβάικ, η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), δημοσίευσε σήμερα την κατάταξη των γηραιότερων ποδοσφαιριστών στον κόσμο όλων των εποχών, που συμμετείχαν σε διεθνείς αγώνες (με εθνική ομάδα ή σύλλογο).

Η σχετική κατάταξη, από τις 22 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, έχει στην κορυφή της τον Ρόνι Μπρουνσβάικ, που αγωνίστηκε με την Ίντερ Μενγκοταπόε από το Σουρινάμ στον αγώνα της CONCACAF League, σε ηλικία 60 ετών 198 ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Μπρουνσβάικ, αντιπρόεδρος του Σουρινάμ, αγωνίστηκε για 54 λεπτά φορώντας τη φανέλα με τον αριθμό 61, με την ομάδα του ωστόσο να συντρίβεται εντός έδρας με σκορ 6-0. Ετσι ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ του Ζορζ Ουεά, που έπαιξε το 2018 σε φιλικό αγώνα με τη Λιβερία, όταν ήταν 51 ετών.

Μεταξύ 15 παικτών της κατάταξης με ηλικία 45+ ετών, μόνο ο Μπρουνσβάικ το έχει κάνει σε επίπεδο συλλόγων, ενώ οι άλλοι 14 το έπραξαν με την εθνική ομάδα.

Ανάμεσα στους 15 της κατάταξης της IFFHS βρίσκονται ο Γιώργος Κούδας και Βασίλης Χατζηπαναγής. Ο Γιώργος Κούδας, που είναι τρίτος στην κατάταξη, αγωνίστηκε σε ηλικία 48 ετών και 301 ημερών στις 20.09.95 στη φιλική ήττα (0-2) από τη Γιουγκοσλαβία, και ο Βασίλης Χατζηπαναγής, 15ος στην κατάταξη, έπαιξε σε ηλικία 45 ετών και 49 ημερών, στις 14.12.99 στο φιλικό με την Γκάνα (1-1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης