Θερμός ήταν ο χαιρετισμός που απηύθυνε σε όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Α΄ Εθνικής ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, Μηνάς Λυσάνδρου. Ο κ. Λυσσάνδρου ευχήθηκε όπως η αποψινή πρωτοβουλία μετουσιωθεί σε θεσμό και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη… δεκαετία, δηλαδή για το 2029.

Η ομιλία του προέδρου της Λίγκας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, αγαπητέ κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι του ποδοσφαίρου, εκ μέρους των 14 ομάδων της Super League σας καλωσορίζω στην εκδήλωση “60 χρόνια Α’ Εθνική” και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης εκδήλωσης που διοργανώθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 με θέμα τις “Χρυσές Εντεκάδες των πρώτων 5 δεκαετιών της Α’ Εθνικής”, ήτοι από το 1959 έως και το 2009. Στόχος, είναι η καθιέρωση και κατοχύρωσή της ως θεσμού, με αντίστοιχες επετειακές εκδηλώσεις με την ολοκλήρωση κάθε επόμενης δεκαετίας. Επόμενη στάση λοιπόν, το 2029.

Η σημερινή εκδήλωση δεν περιλαμβάνει τη χρυσή ενδεκάδα της δεκαετίας 2009 – 2019, αφού κρίναμε πως η κρίση είναι ομολογουμένως αντικειμενικότερη όταν παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα από την επέλευση των γεγονότων, αλλά κυρίως όταν δεν αφορά εν ενεργεία ποδοσφαιριστές. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του project για το μέλλον, η ψήφιση για την καλύτερη ενδεκάδα της περιόδου 2009 – 2019 θα γίνει στα πλαίσια της αντίστοιχης εκδήλωσης των 70 χρόνων το 2029.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι αριθμοί είναι αριθμοί και δεν αλλάζουν, όπως επίσης δεν αλλάζει και το γεγονός πως η δεκαετία 2009 – 2019 δεν είναι “ορφανή”, αλλά αντίθετα εκπροσωπεί μια περίοδο με έντονες συγκινήσεις και σημαντικούς πρωταγωνιστές. Θα ήταν λοιπόν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στις πρωταθλήτριες ομάδες των τελευταίων 10 χρόνων, όπου πρωταγωνιστεί ο Ολυμπιακός με 6 πρωταθλήματα, ενώ από μία κατάκτηση έχουν η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, σε επίπεδο στατιστικής καταγραφής, πρώτος σκόρερ της δεκαετίας είναι ο Κώστας Μήτρογλου και πρώτος σε συμμετοχές ο Γιώργος Ζησόπουλος, τον οποίο έχουμε τη χαρά να έχουμε σήμερα μαζί μας με την ιδιότητα του εκπροσώπου του ΠΣΑΠ. Η σημερινή εκδήλωση όπως και η επετειακή έκδοση που θα παρουσιαστεί στη συνέχεια, είναι η κορύφωση του project, με τίτλο “60 Χρόνια Α’ Εθνική” που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019.

Ήδη από το καλοκαίρι, η Λίγκα, μέσω της ιστοσελίδας της αλλά και των λογαριασμών της στα social media προωθεί καθημερινά την ενότητα “Σαν Σήμερα”, όπου παρουσιάζονται τα σημαντικότερα γεγονότα των αντίστοιχων ημερών στην πορεία της Α’ Εθνικής τις τελευταίες 6 δεκαετίες. Ωστόσο, τίποτα από όλα όσα περιέγραψα και συνθέτουν το παζλ της επετειακής προσπάθειας δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, χωρίς την ομαδικότητα και το πνεύμα συνεργασίας όλων όσοι δούλεψαν από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα.

Θα ήταν λοιπόν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω τα στελέχη της Super League για την μεγάλη προσπάθειά τους και τη στήριξη του project, τους συνεργάτες της Λίγκας και πρωτίστως τον κ. Δημήτρη Τσακίρη, τόσο για την επιμέλεια της καθημερινής ενότητας “Σαν Σήμερα” και των σχετικών κουίζ, όσο και για τα κείμενα της συλλεκτικής έκδοσης που θα παρουσιαστεί στη συνέχεια, αλλά και τον κ. Γιάννη Γούβαλη για την γραφιστική επιμέλεια του λευκώματος αλλά και των καθημερινών επετειακών αναρτήσεων στην ιστοσελίδα και τα social media της Super League.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία Κωτσόβολος που πίστεψε στην προσπάθεια και την υποστήριξε χορηγικά. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο η επέτειος των 60 χρόνων της Α’ Εθνικής να υποστηρίζεται χορηγικά από μία εταιρεία που αποτελεί -αντίστοιχες δεκαετίες- σημείο αναφοράς για την ελληνική κοινωνία. Κλείνοντας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Nova, επίσημου μεταδότη της σημερινής εκδήλωσης, που για άλλη μια φορά αγκαλιάζει -πέραν των αγωνιστικών- και τις εξωαγωνιστικές εκδηλώσεις της Super League.

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ όλες και όλους για την τιμή που μας κάνετε να είστε σήμερα εδώ και εύχομαι πραγματικά η εκδήλωση αλλά και η έκδοση του επετειακού λευκώματος να ικανοποιήσει τις προσδοκίες σας και να σας ξυπνήσει μνήμες και συναισθήματα, γύρω από το παιχνίδι που όλοι αγαπήσαμε από παιδιά, το ποδόσφαιρο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης