Η Αγγλία έκανε μια σημαντική «πράξη» εναντίον του ρατσισμού, συντρίβοντας τη Βουλγαρία 6-0 σε έναν προκριματικό αγώνα του Euro 2020, ο οποίος σταμάτησε δύο φορές από τον διαιτητή λόγω ρατσιστικών επιθέσεων στους παίκτες της Αγγλίας, δήλωσε ο Άγγλος ομοσπονδιακός προπονητής Γκάρεθ Σαουθγκέιτ.

«Δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ μια τέτοια κατάσταση στο διεθνές ποδόσφαιρο» είπε ο Σαουθγκέιτ και συμπλήρωσε: «Για εμένα, ακόμη μία μεγαλύτερη πράξη ήταν ο τρόπος με τον οποίο έπαιξαν οι παίκτες μας. Έχουμε παίκτες που έχουν περάσει από κάτι που δεν θα έπρεπε ποτέ να το βιώσουν, αλλά πραγματικά έχουν τελειώσει το παιχνίδι με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους για το πώς έχουν παίξει. Θέλουν πάντα η ιστορία να είναι για το ποδόσφαιρο, αλλά είναι επίσης μέρος ενός πράγματος που πιστεύω ότι θα είναι μεγαλύτερο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άγγλος μέσος Τάιρον Μινγκς, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του και έγινε δέκτης του πρώτου συμβάντος, δήλωσε ότι οι παίκτες αποφάσισαν να συνεχίσουν μετά το ημίχρονο.

«Νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο χειριστήκαμε το θέμα και τα κατάλληλα βήματα που ακολουθήσαμε μέσα από το πρωτόκολλο, τόσο η ομάδα όσο και εμείς ως παίκτες, ήταν αποτελεσματικός» πρόσθεσε. «Είμαι πολύ υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο χειριστήκαμε την κατάσταση και αφήσαμε το ποδόσφαιρο να μιλήσει. Προφανώς, ήταν μια συλλογική απόφαση στο ημίχρονο να επιστρέψουμε και να παίξουμε το παιχνίδι και να δούμε αν αλλάξει κάτι» σημείωσε.

Ο αμυντικός Χάρι Μαγκουάιρ πρόσθεσε στο Twitter: «Ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα. Δεν υπάρχει θέση στο ποδόσφαιρο για κάτι τέτοιο, για μία τέτοια επαίσχυντη συμπεριφορά. Κάτι πρέπει να γίνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζέσε Λίνγκαρντ, ο οποίος δεν ήταν στην ομάδα της Αγγλίας για τον αγώνα, έγραψε στα social media: «Καθένας από αυτούς τους παίκτες της Αγγλίας είναι ισχυρότερος από εκείνους που επέλεξαν να καταστρέψουν το όμορφο παιχνίδι! Η UEFA πρέπει να κάνει κάτι για αυτό!».

Ο συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο έβδομο λεπτό, ευχαρίστησε τους οπαδούς της Αγγλίας για την υποστήριξή τους.

«Δεν είναι εύκολο να παίζουμε σε μία κατάσταση που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει το 2019. Είμαστε υπερήφανοι για τους τρεις βαθμούς» είπε.

Ο Ράσφορντ εξήρε επίσης τον αρχηγό της Βουλγαρίας, Ίβελιν Πόποφ, ο οποίος πέρασε χρόνο στο ημίχρονο μιλώντας στους Βούλγαρους οπαδούς, με τους οποίους τον χώριζε το μεταλλικό κιγκλίδωμα.

«Επίσης, είπαμε τι έκανε ο αρχηγός της Βουλγαρίας κατά το ημίχρονο. Να μένει μόνος του και να κάνει το σωστό πράγμα, χρειάζεται θάρρος. Και τέτοιες πράξεις δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες» επεσήμανε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης