Με γκολ του Ντόμπβικ στις καθυστερήσεις της παράτασης η Ουκρανία επικράτησε 2-1 της Σουηδίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2020 όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία.

Ο αγώνας κρίθηκε εν πολλοίς στην φάση του 98ου λεπτού του επιπλέον χρόνου, όταν ο Ντανιέλε Ορσάτο, αφού συμβουλεύτηκε το VAR απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον αμυντικό της Σουηδίας, Μάρκους Ντάνιελσον, για αντιαθλητικό παίξιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη αυτή έδωσε την ευκαιρία στο συγκρότημα του Αντρέι Σεφτσένκο να επιτεθεί περισσότερο και να πάρει την «χρυσή» πρόκριση στο 120΄, με τους Σκανδιβανούς να μην έχουν τον χρόνο για ν΄ αντιδράσουν.

 

Το ματς στο «Χάμπτεν Παρκ» της Γλασκώβης είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημά του, με τη Σουηδία να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα, αλλά να μην βρίσκει διαδρόμους για να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Σεφτσένκο, μάλιστα, στην πρώτη οργανωμένη επιθετική της προσπάθεια πήρε το προβάδισμα στο 27ο λεπτό. Ο Γιαρμολένκο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ζιντσένκο έπιασε του σουτ στην κίνηση, με τον Όλσεν να μην μπορεί να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Οι Σκανδιναβοί δεν το έβαλαν κάτω κι έφτασαν στην ισοφάριση με το 4ο γκολ του Φόρσμπεργκ στο τουρνουά. Ο επιθετικός της Λειψίας έπιασε το σουτ η μπάλα βρήκε στον Ζαμπάρνι κι άλλαξε όσο χρειαζόταν πορεία για να ξεγελάσει τον Μπούστσαν (1-1).

Στο πρώτο 20λεπτο του β΄ μέρους ο αγώνας είχε «τρελό» ρυθμό με την μπάλα να παίζεται πάνω κάτω και τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Παρά τα τρία δοκάρια, όμως, δύο από τον Φόρσμπεργκ κι ένα από τον Σίντορτσουκ, το γκολ δεν ήρθε για κάποια ομάδα και σιγά-σιγά η κούραση έκανε την εμφάνισή της στους παίκτες των ομάδων.

Από το 75΄ και μετά τόσο η Σουηδία, όσο και η Ουκρανία προτίμησαν να μη ρισκάρουν, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί όπου στο 98΄ άλλαξαν οι ισορροπίες της αναμέτρησης με την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο κεντρικός αμυντικός της Σουηδίας, Μάρκους Ντάνιελσον, για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μπεσέντιν, ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ.

Τελικά κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα κρινόταν στη διαδικασία των πέναλτι στο 120′ ο επιθετικός της Ντνίπρο, Αρτέμ Ντόβμπικ, με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τους Ουκρανούς στους προημιτελικούς.

Σουηδία – Ουκρανία 1-2 (ΑΝΤ1)

Γκολ: 27′ Ζιντσένκο (Ουκρανία), 43′ Φόρσμπεργκ (Σουηδία), 120’+1 Ντόμπβικ

 

 

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Κουλουσέφσκι, Φόρσμπεργκ – Γιαρμολένκο

Κόκκινες κάρτες: 99′ Ντάνιελσον

 

Σουηδία: Όλσεν, Λούστιγκ (84′ Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον (83′ Μπένγκστον), Λάρσον (97′ Κλάεσον), Όλσον (101′ Χελάντερ), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Ίσακ (97′ Μπεργκ), Κουλουσέφσκι (97′ Κουάισον).

Ουκρανία: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Κρίβτσοφ, Ματβιγιένκο, Σίντορτσουκ (118′ Μπέζουκ), Στεπανένκο (95′ Μακαρένκο), Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο (106′ Ντόμπβικ), Γιάρεμτσουκ (91′ Μπεσέντιν – 101′ Τσιγκάνκοφ), Σαπαρένκο (61′ Μαλινόφσκι).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης