Ο Αστέρας επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ στην Τρίπολη σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Super League. Το γκολ σημείωσε στο 73’ με πέναλτι ο Μπαράλες, ενώ για τους Κρητικούς ο Σελίμοβιτς αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 76’.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωραίο παιχνίδι, χωρίς γκολ όμως, έγινε στο α΄ ημίχρονο στην Τρίπολη. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κλείστηκε και αμφότερες δημιούργησαν αξιόλογες φάσεις, με τις σημαντικότερες να είναι το σουτ του Σαρδινέρο στο 12΄ που απέκρουσε ο Παπαδόπουλος και το άστοχο σουτ του Ριέρα ένα λεπτό αργότερα. Κακή στιγμή των πρώτων 45 λεπτών ήταν ο -κατά τα φαινόμενα σοβαρός- τραυματισμός του Ναμπί, του οποίου «γύρισε» το γόνατο, ενώ λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης ο ΟΦΗ πλησίασε το γκολ με κεφαλιά του Διαμαντή που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 49΄, με δυνατό σουτ του Ουές που έδιωξε ο Παπαδόπουλος, αλλά στη συνέχεια ο Αστέρας πήρε τα ηνία του αγώνα. Ο Λουίς Φερνάντεθ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 68΄, όταν δεν κατάφερε σχεδόν εξ επαφής να νικήσει τον Βάτερμαν και λίγο αργότερα ο Μπαράλες κέρδισε πέναλτι από τον Σελίμοβιτς και το εκτέλεσε εύστοχα στο 73΄, ανοίγοντας το σκορ και πετυχαίνοντας το τέταρτο φετινό του τέρμα.

Σε φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο 77΄, ο Σελίμοβιτς έσπρωξε τον Αργεντινό σέντερ-φορ, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη στη φάση του πέναλτι) και αποβλήθηκε. Ακόμη και με παίκτη λιγότερο, πάντως, ο ΟΦΗ θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 87΄, όμως ο Παπαδόπουλος έπεσε σωτήρια στα πόδια του Γκαργκαλατζίδη και απομάκρυνε, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γρίβας αστόχησε από πλάγια θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 1-0 (Novasports 1)

Γκολ: 73′ πεν. Μπαράλες

 

Κίτρινες κάρτες: Μπαράλες, Ιγκλέσιας, Τιλίκα, Μουνάφο  – Σαρδινέρο, Σακόρ, Κοροβέσης, Σελίμοβιτς

Κόκκινες κάρτες: 76′ Σελίμοβιτς

 

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής, Μπόρχα Φερνάντεθ (53′ Μουνάφο), Βαλιέντε (69′ Ιγκλέσιας), Ριέρα (53′ Λουίς Φερνέντες), Σίτο (69′ Κρέσπι), Μπαράλες, Τίλικα (90′ Γκόμεζ).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης (66′ Κοροβέσης), Σακόρ, Μεγιάδο, Ναμπί (38′ Μπαλογιάννης), Σαρδινέρο (84′ Γκαργκαλατζίδης), Στάρτζεον, Γιάννου (66′ Γρίβας). 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης