Μετά το Αγρίνιο ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας και από την Τρίπολη, συντρίβοντας το βράδυ της Κυριακής με 5-0 τον τοπικό Αστέρα στο «Θ. Κολοκοτρώνης», για την 14η αγωνιστική της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και σημειώνοντας τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο καθάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες το παιχνίδι, παίρνοντας έτσι εύκολα το τρίποντο, το οποίο τους διατήρησε στην κορυφή μαζί με τον ΠΑΟΚ (νίκησε 3-0 τον Παναιτωλικό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλοι πρωταγωνιστές των Πειραιωτών ήταν οι Μασούρας (5′, 73′) και Ελ Αραμπί (34′, 44′) που πέτυχαν από δύο τέρματα, ενώ για την ομάδα του Μαρτίνς σκόραρε επίσης και ο Ποντένσε (9′).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το 16ο λεπτό, καθώς ο Πασαλίδης αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα για το σκληρό του μαρκάρισμα στον Γκιλιέρμε.

Ο Βραζιλιάνος σε αυτήν τη φάση τραυματίστηκε και αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί βαριά κάκωση στην κνήμη.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Ολυμπιακός πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 και να βάλει τις βάσεις για μία αρκετά εύκολη νίκη.

Στο 5ο λεπτό ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε την μεταβίβαση του Σουντανί και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ποντένσε να σκοράρει με σουτ, έπειτα από πάσα του Ελ Αραμπί, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Αστέρα.

Τα πράγματα στη συνέχεια έγιναν ακόμη χειρότερα για τους γηπεδούχους. Κι αυτό γιατί στο 16′ ο διαιτητής έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Πασαλίδη για επικίνδυνο φάουλ στον Γκιλιέρμε, ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μπουχαλάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας πλέον και αριθμητικό πλεονέκτημα, εγκαταστάθηκαν στα καρέ του Αστέρα και το τρίτο γκολ τους έμοιαζε να είναι θέμα χρόνου.

Εν τέλει αυτό σημειώθηκε στο 34΄από τον Ελ Αραμπί, ο οποίος με όμορφο σκαφτό πλασέ, μετά τη μεταβίβαση του Σουντανί, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Πάντως ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού χτύπησε εκ νέου πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Πιο συγκεκριμένα στο 44΄ έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του νεοεισελθόντα, Ραντζέλοβιτς (αντικατέστησε στο 37′ τον Ποντένσε, καθώς ο Πορτογάλος ένιωσε ενοχλήσεις), γράφοντας το 4-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο ημίχρονο με τους Πειραιώτες να ελέγχουν τον ρυθμό και να χάνουν ευκαιρίες (στο 67΄ είχε οριζόντιο δοκάρι ο Μπουχαλάκης) τη ώρα που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν απλά να περιορίσουν το μέγεθος της ήττας τους.

Πάντως οι Αρκάδες δεν απέφυγαν ένα ακόμη τέρμα (το 5ο), το οποίο σημειώθηκε στο 73΄ από τον Μασούρα, μετά τη σέντρα του Σουντανί, ο οποίος θα πρέπει να σημειωθεί ότι δημιούργησε τα τρία από τα πέντε γκολ της ομάδας του.

Κίτρινες: Τασουλής

Κόκκινες: 16′ Πασαλίδης

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης, Καπίγια, Σουάρεθ, Μαρκ Φερντάντεζ (21΄ Βαλιέντε), Ιγκλέσιας, Μουνάφο (65΄ Μαρτίνεθ), Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες (46΄ Μπόρχα Φερνάντεζ).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε (17΄ Μπουχαλάκης), Ποντένσε (37΄ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Ελ Αραμπί (65΄ Γκερέρο), Σουντανί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης