Με γκολ του Χασάν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει νικητής την Κυριακή από το Περιστέρι, επικρατώντας με 1-0 του Ατρομήτου, για την 23η αγωνιστική της Super League.

Οι Πειραιώτες αν και αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 73ο λεπτό, μετά την αποβολή του Ομάρ, κατάφεραν να κατακτήσουν το τρίποντο με την κεφαλιά του Αιγύπτιου στράικερ, ο οποίος λύτρωσε την ομάδα του Μαρτίνς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτή τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας.

 

Το ματς από την αρχή είχε γρήγορο ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο, την ώρα που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους, χωρίς να κλειστούν πίσω, απειλώντας μάλιστα να απειλούν στο 13΄ με τον Βέλλιο, που βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση από σέντρα του Ούμπιντες, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ελαμπντελαουί και τον Ελ Αραμπί (αμφότεροι δεν βρήκαν στόχο, σουτάροντας όμως από πλάγια θέση), ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς είδε τον Σουντανί να αποχωρεί τραυματίας στο 18ο λεπτό, με τον Φορτούνη να παίρνει τη θέση του.

Στο ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού, μάλιστα, υπάρχει έντονη ανησυχία για τον Αλγερινό, που αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε στο 45΄ για τους Πειραιώτες και μάλιστα ήταν διπλή.

Ο Μέγερι πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση σε κεφαλιά του Μασούρα, στη συνέχεια ο Ελ Αραμπί έδωσε ξανά στον διεθνή μεσοεπιθετικό, τη νέα κεφαλιά του οποίου όμως έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Γούτας.

Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος υποχώρησε και οι Πειραιώτες πήραν ξεκάθαρα πια τα «ηνία» του αγώνα.

Ήδη από το 59΄ ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Χασάν και άλλαξε το σχήμα σε 4-4-2, με τους Φορτούνη και Βαλμπουενά στα άκρα, όμως η άμυνα των «κυανόλευκων» άντεχε στην πίεση.

Ο Φορτούνης κατάφερε στο 66΄ να την «τρυπήσει» με εξαιρετική μπαλιά στον Ελαμπντελαουί, ο οποίος όμως επιχείρησε να σουτάρει με το «κακό» του πόδι (αριστερό) και απέτυχε, πιάνοντας ένα χλιαρό και άστοχο σουτ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Νορβηγός αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 73΄, γεγονός που άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε να παίξει πιο συντηρητικά (αποσύρθηκε ο Ελ Αραμπί για να μπει ο Γκασπάρ), αλλά έστω κι έτσι κατάφερε να «αποδράσει» με τη νίκη.

Ακριβώς με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Χασάν νίκησε στον αέρα τον Γούτα και με κεφαλιά «λύτρωσε» την ομάδα του.

Κίτρινες: Στρούγγης, Γούτας – Ελαμπντελαουί, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης

Κόκκινες: Ελαμπντελαουί (73΄, 2η κίτρινη)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μέγερι, Νάτσος, Κιβρακίδης, Γούτας, Μάντσον (90΄ Ραμπέγιο), Στρούγγης, Μπουσούλατζιτς, Ούμπιντες, Βέλλιος, Ενσικουλού (70΄ Μπαένα), Ντε Πο (41΄ Νταβιώτης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Σουντανί (18΄ Φορτούνης), Μασούρας (59΄ Χασάν), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (76΄ Γκασπάρ)

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης