Ανεβάζοντας στροφές στο β’ ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχε όλα τα γκολ του, ο ΠΑΟΚ επικράτησε την Κυριακή με 4-0 του ΟΦΗ στην Τούμπα, για την 23η αγωνιστική της Super League, συνεχίζοντας την καταδίωξη του πρωτοπόρου, Ολυμπιακού.

Ο Άκπομ με δύο γκολ (50′, 60′ πεν.) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων, για τους οποίους σκόραραν επίσης οι Λάμπρου (66′) και Αουγκούστο (83′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O αγώνας

Κουραστικό ποδόσφαιρο χωρίς φάσεις είδαν οι φίλαθλοι στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ σαν γηπεδούχος έχοντας την υποχρέωση να πάρει πρωτοβουλίες δεν μπορούσε να το κάνει, με το χωρίς έμπνευση παιχνίδι του. Είναι ενδεικτικό πως το πρώτο κόρνερ του αγώνα έγινε στο 37′ χωρίς αποτέλεσμα για τους Θεσσαλονικείς.

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του προσπαθούσε για το καλύτερο και ήταν αυτός που στο 39′ έχασε την πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης όταν ο Σεμέδο από λάθος του Μπίσεσβαρ μπήκε κατά μέτωπο στην περιοχή του Ζίφκοβιτς και από άριστη θέση σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Σέρβου γκολκίπερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ με αργό κέντρο και προβλέψιμες κινήσεις ανάπτυξης δεν μπορούσε ως το τέλος του ημιχρόνου να απειλήσει την εστία του Σωτηρίου και το 0-0 ήταν το φυσικό επακόλουθο μιάς τέτοιας εικόνας.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο «δικέφαλος» του Βορρά εμφανίστηκε με δυο αλλαγές που του έδωσαν ταχύτητα και ποιότητα. Η είσοδος των Μαουρίσιο και Λημνιού έδωσε επιθετική ώθηση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και το θετικό αποτέλεσμα ήρθε σύντομα.

Στο 48′ ο Μπράουν ανέτρεψε εντός περιοχής τον Λημνιό και το πέναλτι που καταλόγισε ο Καστοριανός ρέφερι εκτέλεσε ανεπιτυχώς ο Μπίσεσβαρ.

Ο Σωτηρίου απέκρουσε το σουτ η μπάλα ξαναγύρισε στον αγωνιστικό χώρο και ο Ακπομ με ταχύτατη επέμβαση πλάσαρε στα δίχτυα του ΟΦΗ για να ανοίξει το σκορ στο 50′.

Στο 53΄ σε ωραία προσπάθεια του Ακπομ και γωνιακό σουτ, ο Σωτηρίου έδιωξε την μπάλα, αλλά χτύπησε το κεφάλι του στο κάθετο δοκάρι στην προσπάθεια του αυτή και το παιχνίδι διακόπηκε για λίγο μέχρι να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Στο 57′ ωραία κεφαλιά του Μάτος απέκρουσε ο Σωτηρίου, και στο 58′ νέο πέναλτι σε ανατροπή του Λάμπρου από τον Κώστα Γιαννούλη μετέτρεψε σε γκολ ο Ακπομ στο 60′..

Ο ΠΑΟΚ με το προβάδισμα που είχε απλοποίησε και την υπόθεση της νίκης, ειδικότερα μάλιστα όταν στο 66′ με κεφαλιά του Λάμπρου, από ασίστ του Μίσιτς ο δείκτης ανέβηκε στο 3-0. Με τον ΟΦΗ ουσιαστικά νοκ-άουτ ο Δικέφαλος έφτασε και στο 4-0.

Στο 83′ ο Αουγκούστο με γωνιακό πλασέ ανέβασε τον δείχτη του σκορ στην υψηλότερη τιμή του και τον ΠΑΟΚ νικητή με μια πανηγυρική εμφάνιση στο… β’ ημίχρονο.

Κίτρινες: Μίσιτς, Μπίσεσβαρ, Γιαννούλης Κώστας,

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέϊρα): Ζίβκοβιτς, Δ. Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μάτος, Μίσιτς (74′ , Εσίτι (46′ Μαουρίσιο), Ελ Καντουρί (46′ Λημνιός), Λάμπρου, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

ΟΦΗ ( Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κ.Γιαννούλης (89′ Περδίκης), Βαφέας, Ζοάο, Μπράουν, Νάστος, Στάικος, Σεμέντο, Βαζ (82′ Νοικοκυράκης), Νέιρα (46′ Ναμπί), Μάνος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης