Χωρίς βαθμολογικές απώλειες έφυγε την Κυριακή από το Περιστέρι ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 1-0 του Ατρομήτου, για την 18η αγωνιστική της Super League, κάνοντας έτσι ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το «τρίποντο» χάρη στο γκολ του Μπρούμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Η συγκεκριμένη φάση ελέγχθηκε από το VAR για επιθετικό φάουλ, ωστόσο ο Παπαπέτρου, που ήταν Avar δεν είδε κάτι μεμπτό στη φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Τσαγκαράκη.

Συγκεκριμένα διαμαρτυρήθηκαν στη φάση του γκολ των Πειραιωτών, θεωρώντας ότι έχει γίνει επιθετικό φάουλ στον Στρούγγη, ενώ παράλληλα ζήτησαν κόκκινη κάρτα για το μαρκάρισμα του Μπουχαλάκη στον Χαρίση, καθώς και το -οφθαλμοφανές- πέναλτι για το χέρι του Σεμέδο (41′) μέσα στην περιοχή.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και πολύ γρήγορα βρέθηκε κοντά στο γκολ. Στο 7ο λεπτό, μετά από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ από τα αριστερά και τη σκαστή κεφαλιά του Ελ Αραμπί, ο Μανδάς κατάφερε να διώξει ενστικτωδώς την μπάλα. Η ομάδα του Πειραιά συνέχισε να πιέζει την αντίπαλη άμυνα, με τον Ατρόμητο να προσπαθεί να κρατήσει μακριά από την εστία του τους επιθετικούς των «ερυθρολεύκων».

Η πίεση του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από ωραία μακρινή μπαλιά του Μπουχαλάκη, ο Μπρούμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, προλαβαίνοντας Στρούγγη και Μανδά. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ του Μπρούμα στον Στρούγγη, αλλά το VAR κατακύρωσε το γκολ.

Νωρίτερα οι άνθρωποι του Ατρομήτου ζήτησαν κόκκινη κάρτα για το μαρκάρισμα του Μπουχαλάκη στον Χαρίση, καθώς και πέναλτι για το χέρι του Σεμέδο (41′) μέσα στην περιοχή.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τον πρωταθλητή να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να πιέζει για το δεύτερο γκολ.

Η ομάδα του Μαρτίνς έφτασε πολύ κοντά σε αυτό στο 55′, όταν ο Καμαρά βρέθηκε σε θέση βολής, ωστόσο καθυστέρησε χαρακτηριστικά ν’ αποφασίσει και ο Μανδάς έκανε εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Αφρικανού μέσου.

Στο 70′ ο Ολυμπιακός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, και την κεφαλιά του Μπουχαλάκη, δεν έφθασε στην μπάλα ο Ελ Αραμπί και αυτή πέρασε εκτός γηπέδου.

Από την άλλη πλευρά ο Κάναντι με τρεις αλλαγές θέλησε ν’ αλλάξει το ρυθμό της ομάδας του και να επιδιώξει την ισοφάριση, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

Στο 75ο λεπτό ο Μανδάς κατάφερε να διώξει, μετά από εξαιρετικό πλασέ του Φορτούνη, ο οποίος «φλέρταρε» με το γκολ και στις καθυστερήσεις, όταν εκτέλεσε φάουλ, βλέποντας την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Κίτρινες: Ούμπιδες – Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Μπα, Ρέαμπτσιουκ.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γούτας, Στρούγγης, Νάτσος (72′ Νταβιώτης), Κιβρακίδης, Σάλομον (62′ Μανούσος), Γκάλο, Χαρίσης, Ραμπέλο (62′ Μουνίθ), Χριστοδουλόπουλος (62′ Ραμπέλο), Μάτιτς (78′ Αγκάγιεφ).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Μπα (64′ Σισέ), Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μπρούμα (79′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (64′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (90′ Πέπε).

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης