Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 της Ξάνθης στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής και πέρασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, καθώς ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (2/2, 19:30, Novasports 1). Τα γκολ σημείωσαν οι Σουντανί (5’) και Ελ Αραμπί (43’), ενώ στο 52’ ο Φασίδης με αυτογκόλ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Για την Ξάνθη μείωσε με πέναλτι στο 71’ ο Κάστρο.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με έντονη συναισθηματική φόρτιση, καθώς ο Ολυμπιακός τίμησε τα θύματα της Θύρας 7. Μάλιστα συγγενείς των 21 θυμάτων κατευθύνθηκαν προς την αντίστοιχη θύρα του γηπέδου με δάκρυα για ν’ αποτίσουν φόρο τιμής.

Στα αγωνιστικά, στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος κι ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 5′ με τον Σουντανί. Αυτό το γκολ έδωσε αέρα στους γηπεδούχους. Εξι λεπτά αργότερα ο Βαλμπουενά έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, καθώς η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 43′ μετά από σέντρα του Γάλλου μέσου ο Ελ Αραμπί με πλασέ έκανε το 2-0.

Η πίεση των «ερυθρόλευκων» συνεχίστηκε και στο 52′ ο Φασίδης άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άμπαντ, μετά από σέντρα του Σουντανί και ο Ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0.  Στο 69′ σε μία φάση που θεωρητικά έλεγχε ο Σεμέδο, έχασε το κοντρόλ και ο Στάρτζεον εκμεταλλεύτηκε το λάθος. Ο Πορτογάλος τον ανέτρεψε κι ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάστρο κι έκανε το 3-1. Στο 83′ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Χασάν, που έκανε το… δεύτερο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-1 (Novasports 2)

Γκολ: 5′ Σουντανί (Ολυμπιακός), 43′ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός), 52′ αυτ. Φασίδης (Ολυμπιακός), 71′ πεν. Κάστρο (Ξάνθη)

11′ δοκάρι ο Βλαμπουενά

Κίτρινες κάρτες: Σεμέδο, Γκιγιέρμε – Θυμιάνης, Μπαριέντος

Κόκκινες κάρτες:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Μασούρας (60′ Λοβέρα), Σουντανί, Βαλμπουενά (72′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (83′ Χασάν).

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Φασίδης, Σόσα, Κοβάσεβιτς (57′ Μουλέν), Θυμιάνης, Τεσεϊρα (67′ Στάρτζεον), Μπαριέντος (81′ Τζουρίτσκοβιτς), Κάστρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης