Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Νικόλαος Μαργαρίτης άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η πειθαρχική δίωξη αφορά τη θέση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, όπου ειπώθηκε ότι “Αηδίασε ολόκληρη η Ελλάδα. Οι αλήτες της ΕΠΟ και η ανίκανη να τους αντιμετωπίσει κυβέρνηση, σκότωσαν το ποδόσφαιρο!”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίωξη αναφέρει χαρακτηριστικά:

Από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Αντεισαγγελέα Νικόλαο Μαργαρίτη, ασκήθηκαν οι ακόλουθες πειθαρχικές διώξεις.

1. Σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός-ΑΕΚ που διεξήχθη την 23-4-2023 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των playoffs της Super League, διότι δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης