Περιχαρής ήταν ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ντέρμπι με την ΑΕΚ, κι ας μην βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας του μετά την τιμωρία από τον αθλητικό δικαστή. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού εστίασε στην αντίδραση των παικτών του στο δεύτερο ημίχρονο και την ώθηση που έδωσε το φίλαθλο κοινό των «πρασίνων», ενώ επισήμανε το πρόβλημα με τα «εύκολα» γκολ που δέχεται η ομάδα του.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παιχνίδι: «Πολύ μεγάλη νίκη και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη με τον τρόπο που ήρθε. Ήταν πολύ σημαντικό στη διάρκεια του αγώνα, η πίστη των παικτών στο δεύτερο μέρος αλλά και η συμπεριφορά του κόσμου στο 0-2. Σήμερα σε αυτό το ματς τη νίκη μας την έδωσαν οι παίκτες και ο κόσμος. Για το ματς, το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ένταση και ενέργεια. Πήραμε ρίσκα έχοντας μιλήσει στο ημίχρονο. Πέρα από τη μεγάλη ευκαιρία που υπήρχε να γίνει το 3-0, πρέπει να σταθούμε στην ικανότητα του Διούδη που μας κράτησε μέσα στο ματς. Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες το πίστευαν περισσότερο. Ισοφαρίσαμε γρήγορα, οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τη νίκη. Μετά από καιρό επιτέλους χαμογελάμε με τους τρεις βαθμούς σε ένα ντέρμπι. Από αυτό πρέπει να πάρουμε πράγματα. Και θετικά και αρνητικά. Ώστε να σταματήσουμε λίγο την επιπολαιότητα και την αφέλειά μας μέσα στα ματς. Πολλές φορές προκαλούμε εναντίον μας τα πράγματα».

Στον κόσμο της ομάδας: «Από την ώρα που ξεκίνησε το παιχνίδι, άσχετα από την απόδοσή μας και το αποτέλεσμα, ο κόσμος μου θύμισε άλλη εποχή. Είναι σημαντικός στην ανάπτυξη που προσπαθεί να κάνει η ομάδα με τα παιδιά στο ρόστερ. Τους έχουμε ανάγκη δίπλα μας τους οπαδούς. Είναι μια ωραία μέρα σε αυτό το κομμάτι. Προσφέραμε χαρά σε αυτούς που ήρθαν να μας στηρίξουν. Νιώσαμε ότι επηρέασε στο μέγιστο την ομάδα αυτή η αύρα για να φτάσει στην ανατροπή».

Στη νοοτροπία των παικτών του: «Όταν μιλάω για αυτό, μιλάω για νοοτροπία και φιλοσοφία παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο. Και να μπορούμε σε αυτό το πράγμα να επηρεάσουμε τους χαρακτήρες των παικτών γιατί έχουμε πολλούς νεαρούς. Για να μπορούν να συμπεριφέρονται ανάλογα στις απαιτήσεις της ομάδας. Δεν σου δίνουν αυτά τα παιχνίδια το πρωτάθλημα. Το βασικό κομμάτι στη νοοτροπία που θέλουμε να φτιάξουμε είναι την ψυχική αντοχή. Και αυτό χρειάζεται προπόνηση και διαμορφώνεται από το πως κυλάει ένα παιχνίδι. Πρέπει να είσαι ψυχικά δυνατός να κάνεις κι επίθεση πέρα από την άμυνα κι αυτό το χάσαμε στην Τούμπα. Η ομάδα προσπαθεί να βελτιωθεί σε αυτό και υπάρχει άνθρωπος της επιστήμης για να βοηθήσει. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε, είμαστε αρκετά μακριά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αλλαγές του και τον Κολοβέτσιο: «Αυτό που έβλεπα στο πρώτο μέρος ήταν πως κυκλοφορούσαμε τη μπάλα αλλά δεν είχαμε την ενέργεια που απαιτείται ώστε να έχουμε έναν παίκτη με όγκο, να βάλει πλάτη, να γυρίσει στον αντίπαλο, να δημιουργήσει παίκτη παραπάνω. Βάλαμε περισσότερους παίκτες στον άξονα. Ήμασταν τυχεροί ή ικανοί γιατί οι αποφάσεις αυτές δούλεψαν. Έπρεπε να διασφαλίσουμε το 2-2 και να πάμε στο 3-5-2 και να εκμεταλλευτούμε και το ύψος. Για τον Κολοβέτσιο πρέπει να πω ότι είναι σοβαρός, είναι αρχηγός, προσπαθεί σκληρά. Δυστυχώς στη θέση αυτή παίζουν δύο».

Στην εικόνα της ομάδας του στα ντέρμπι: «Αν κάνουμε ανάλυση των ματς από εκείνο με τον Ολυμπιακό και μετά, θεωρώ ότι τα καλύτερα παιχνίδια με τη μπάλα στα πόδια είναι με την Ξάνθη και τη Λάρισα, απλά ήμασταν αναποτελεσματικοί. Δεν θεωρώ ότι δεν είχαμε μέταλλο ή κίνητρο. Κόντρα σε Άρη, Ολυμπιακό, Ατρόμητο, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αν εξαιρέσουμε τον Άρη που ήταν πολύ άσχημο, σε όλα συμπεριφερθήκαμε πολύ καλά. Δεν θα διαφωνήσω ότι το κίνητρο και η συγκέντρωση είναι μεγαλύτερα. Είναι προβληματικό γιατί δεν είναι ξεκάθαρος ο στόχος για την ανάπτυξη της ομάδας».

Στα «εύκολα» γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός: «Προβληματικό κομμάτι. Είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε βρει λύση. Έχουμε αστάθεια αμυντική, δεν έχουμε ισορροπία. Άλλο να υπάρχει ατομικό λάθος. Είμαστε ευάλωτοι σε στιγμές που δεν φαίνεται μεγάλη απειλή από τον αντίπαλο. Μας δημιουργεί μεγάλα προβλήματα αυτό. Πρέπει σε αυτό το κομμάτι να επηρεάσουμε το μυαλό των παικτών και να το λύσουμε. Πέρυσι, χωρίς να παίζουμε το ίδιο καλά γιατί φέτος παίζουμε πολύ ανώτερα, η συνοχή ήταν καλύτερη σε αυτό το κομμάτι. Κάναμε λιγότερα λάθη. Άρα είναι κομμάτι που προσπαθούμε να επέμβουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης