Στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη στη NOVA, «MONDAY FC» βρέθηκε καλεσμένος τη Δευτέρα ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε όσα συνέβησαν τη φετινή σεζόν, στην προσπάθεια της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την κατάκτηση του τίτλου και τα όσα εκτυλίχθηκαν πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Σχετικά με το ματς κόντρα στους Πειραιώτες επισήμανε ότι δεν ήταν ανθρώπινο αυτό που έγινε (σ.σ.: δόθηκε περιθώριο μόλις 24 ωρών για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού, ενώ στο «τριφύλλι» υπήρχαν πολλά περιστατικά covid), τονίζοντας ότι «Δεν μπορείς να τα βάλεις με… Θεούς και Δαίμονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα υπογράμμισε πως η ομάδα του θα έπρεπε να έχει ενισχυθεί περισσότερο τον Ιανουάριο, ενώ ανέφερε πως δεν θα αργήσουν πολύ οι τελικές εξελίξεις γύρω από το θέμα του νέου συμβολαίου του.

Αρχικά, για τη φετινή σεζόν είπε: «Το καλοκαίρι όλοι νιώθαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι καλό φέτος. Ήταν πολύ ωραία χρονιά που οδηγούσαμε την κούρσα όλη τη σεζόν. Υπάρχει πίκρα και στεναχώρια που δεν τελειώσαμε πρώτοι, αλλά δεν παίζεις μόνος σου. Ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με τέσσερις ομάδες να το διεκδικούν».

Για την άσχημη περίοδο του Γενάρη: «Δεν αξίζαμε όλες αυτές τις απώλειες. Για παράδειγμα, με τον Ιωνικό χάσαμε πολλές ευκαιρίες, στο εντός έδρας με τον ΟΦΗ με μισή ευκαιρία δεχτήκαμε γκολ. Στον πρώτο γύρο μπορεί σε κάποια παιχνίδια να μην ήμασταν τόσο καλοί και να περνάμε τη νίκη, ενώ εκείνη την περίοδο η ομάδα δεν άξιζε να πάει έτσι. Ήταν σαν μπούμερανγκ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την έκβαση του πρωταθλήματος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ήταν οι καλύτερες, το χάσαμε για λίγες λεπτομέρειες, το κέρδισε για λίγες λεπτομέρειες».

Για το παιχνίδι που θα ήθελε να ξαναπαίξει: «Το ματς με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στα playoffs. Η ομάδα δεν ήταν έτοιμη, δεν ήταν ανθρώπινο, αλλά, δεν γίνεται να τα βάλεις με Θεούς και δαίμονες. Να γινόταν τουλάχιστον την Τετάρτη. Δεν θα πάθαινε κανείς κάτι αν γινόταν την Τετάρτη το ματς. Ήταν δύσκολη εβδομάδα για εμάς. Μπορεί να μην το ξέρει ο κόσμος αλλά οι περισσότεροι πήγαμε απροπόνητοι να παίξουμε. Το Σάββατο το απόγευμα το μάθαμε. Δεν ήμασταν ο Παναθηναϊκός που είχαμε συνηθίσει. Ματς τίτλου και δεν μας έβλεπες σε καλή κατάσταση. Το λέω για όποια ομάδα βρισκόταν σε αυτή τη θέση, δεν πρέπει να μειώνεται η προσπάθεια μιας ομάδας που παλεύει από την αρχή.

Για να είμαι ειλικρινείς, όταν ακούσαμε ότι παίζομε τη Δευτέρα είπαμε ”πάμε να παίξουμε”, αλλά, κατά τη διάρκεια του αγώνα καταλάβαινες ότι δεν πήγαινε. Ένιωθες ότι δεν είσαι αυτός που πρέπει να είσαι, λόγω των όσων έγιναν πριν. Θέλαμε να παίξουμε, αλλά, δεν πήγαινε το σώμα».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο: «Στο πρώτο 20λεπτο ήταν πολύ καλύτερη, μετά έσβησε το ματς και οι δυο ήθελαν να αποφύγουν την ήττα. Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα, αλλά ποτέ δεν παίζεις μόνος. Θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι. Ήταν ένα παιχνίδι που δεν μας βγήκε».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία: «Θα παίρναμε μεγάλο προβάδισμα με τη νίκη. Και έτσι, με τον Ολυμπιακό που θα είχαμε περιθώριο δυο αποτελεσμάτων, είχαμε δείξει ότι κρατάμε με ευκολία τα αποτέλεσμα που θέλουμε. Ο Ολυμπιακός έπαιξε για Ολυμπιακός πολύ κλειστά. Αυτό που εμάς δεν μας άρεσε πολύ να μας το κάνουμε. Υπήρχαν παιχνίδια που καταφέραμε να ανοίξουμε τις αντίπαλες άμυνες».

Για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης: «Ήταν μεγάλο λάθος, αυτές τις στιγμές δεν έχεις κάτι άλλο από το να μιλήσεις. Το κατάλαβα πρώτος και για αυτό βγήκα και ζήτησα συγνώμη».

Για το συμβόλαιο του: «Ό, τι είναι θα μαθευτεί γρήγορα. Σίριαλ δεν θα γίνει. Θα μάθουμε γρήγορα».

Για το αν πιστεύει πως ο Παναθηναϊκός είναι ένα βήμα πιο μπροστά σε σχέση με πέρυσι: «Η ομάδα είχε πολλά χρόνια να κάνει πρωταθλητισμό. Να βγει στην Ευρώπη που ο Παναθηναϊκός είναι συνδεδεμένος με αυτή. Φέραμε τον κόσμο πίσω στο γήπεδο, να έχει το άγχος κάθε Κυριακή, θέλαμε σίγουρα το πρωτάθλημα, αλλά, κάναμε βήματα προόδου».

Για τη στήριξη των φιλάθλων: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν πάντα δίπλα μας, ο κόσμος μας στήριξε και το διάστημα που τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που έπρεπε. Αισθάνεσαι ωραία όταν ο φίλαθλος καταλαβαίνει την προσπάθεια σου. Τους ευχαριστούμε όλοι για τη στήριξη».

Για την εξέλιξη του Ιωαννίδη είπε: «Δεν ήταν έκπληξη στα δικά μου μάτια. Ήμουν σίγουρα για την εξέλιξη που μπορεί να έχει ο Ιωαννίδης αυτά τα τρία χρόνια. Την περσινή σεζόν ξεκίνησε τρίτος πίσω από Μακέντα και Καρλίτος. Φέτος ο Σπόραρ ξεκίνησε βασικός, αλλά, ποτέ δεν είπαμε ότι ο ένας βασικός και ο άλλος όχι. Και οι δύο μας έδωσαν πράγματα, είχαν τις στιγμές τους. Για τον Φώτη είμαι χαρούμενος γιατί έχει όλο το πακέτο να πετύχει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης