Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με το ευρύ 5-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ, στο ματς με το οποίο άνοιξε η 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Για τους «πράσινους» σκόραραν οι Μακέντα (15’, 42’), Κουρμπέλης (58’), Ινσούα (62’) και Γιόχανσον (90’+3’), ενώ ο Απόλλων μείωσε στο 67’ με τον Σικαμπάλα.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, καθώς στο 5΄ το σουτ του Μακέντα πέρασε άουτ, ενώ στο 6΄ το σουτ του Μπουζούκη έδιωξε σε κόρνερ ο Χουάντερσον. Τελικά, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 14ο λεπτό, όταν ο Χατζηγιοβάνης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μακέντα με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0, διώχνοντας νωρίς το άγχος. Το «τριφύλλι» πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα δύο τερμάτων, καθώς στο 41΄ ο Κάτσε βρήκε τον Μακέντα και ο Ιταλός έστειλε εκ νέου την μπάλα στο βάθος της εστίας του Χουάντερσον, «γράφοντας» το 2-0.

Η εξέλιξη αυτή… απλοποίησε τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό που ευτύχησε στο πρώτο 20λεπτο του β΄ μέρους να πετύχει άλλα δύο γκολ. Στο 58΄ ο Χατζηγιοβάνης τροφοδότησε τον Κουρμπέλη και το σουτ του «βρήκε» στον Γκίνο, ωστόσο στην επαναφορά ο ίδιος ανέβασε το δείκτη του σκορ σε (3-0), ενώ στο 62΄ ο Ινσούα μετά τη συνεργασία του με τον Μακέντα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον για το 4-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «ελαφρά ταξιαρχία» κατάφερε να μειώσει σε 4-1 στο 67΄ με τον Σικαμπάλα, ενώ το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιόχανσον, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον συνδυασμό Δώνη-Εμμανουηλίδη και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Χουάντερσον.

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 5-1 (ΕΡΤ)

Γκολ: 15′ Μακέντα (Παναθηναίκός), 42′ Μακέντα (Παναθηναϊκός), 58′ Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), 62′ Ινσούα (Παναθηναικός), 67′ Σικαμπάλα (Απόλλων), 90’+3′ Γιόχανσον (Παναθηναϊκός)
Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 1-0 (15′ Μακέντα)
Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 2-0 (42′ Μακέντα)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 3-0 (58′ Κουρμπέλης)

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 4-0 (62′ Ινσούα)

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 4-1 (67′ Σικαμπάλα)

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 5-1 (90’+3′ Γιόχανσον)


Κίτρινες κάρτες:
Κάτσε – Κονέ

Κόκκινες κάρτες:


Παναθηναϊκός:
Κότσαρης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα (66′ Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης (61′ Στάικος), Κάτσε, Δώνης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (77′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα.

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Οριουέλα, Κύργιας, Γκίνο, Μπετινέλι (46′ Τριάδης), Κονέ, Ναδάλες, Σικαμπάλα, Τζανετόπουλος (70′ Ντούρσο), Ζοάο Πεδρο (63′ Ακόστα), Ελ-Χέλβε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης