Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν ο Παναθηναϊκός και ο Απόλλων Σμύρνης στο διάρκειας 80 λεπτών (προπονητικού χαρακτήρα) φιλικό, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (12/11) στο «Γ. Καλαφάτης».

Ο Λάζλο Μπόλονι, χρησιμοποίησε μόνο τους Λούκας Βιγιαφάνιες και Αϊτόρ από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, δίνοντας χρόνο σε όλους τους υπόλοιπους, προκειμένου να «τσεκάρει» το επίπεδο ετοιμότητάς τους. Κι αυτό διότι δεν είχε την ευκαιρία να δει τους περισσότερους εξ αυτών το προηγούμενο διάστημα, λόγω των συνεχόμενων αγώνων και της πίεσης των αποτελεσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό πως έπαιξε για ένα ημίχρονο ακόμη κι ο «κομμένος» Ούφε Μπεκ, ο οποίος είχε να αγωνιστεί με το «τριφύλλι» από τις 19 Ιουλίου και το τελευταίο ματς των περσινών πλέι-οφ με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε δοκιμές και σε συστήματα, παρατάσσοντας τους «πράσινους» σε διάταξη 4-2-3-1 στο πρώτο ημίχρονο και σε 4-4-2 σε «ρόμβο» στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Λούκας Βιγιαφάνιες (που έπαιξε για 60 λεπτά) να αγωνίζεται ως καθαρό «δεκάρι» και στους δύο σχηματισμούς.

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τον Ξενόπουλο στο τέρμα, τους Μολό, Χουάνκαρ στα άκρα της άμυνας, τους Καραγιάννη, Μαυρομμάτη στόπερ, τους Αλεξανδρόπουλο-Σερπέζη στον άξονα, τον Μπεκ δεξιά, τον Αϊτόρ αριστερά και τον Βιγιαφάνιες πίσω από τον Σπύρο Τζαβίδα. Στο δεύτερο μέρος, που άλλαξε η διάταξη σε 4-4-2 σε «ρόμβο», ο «Βίγια» παρέμεινε «δεκάρι», με τους Κονάν, Μάριο Τζαβίδα στην επίθεση και τον Αθανασακόπουλο δεξιό εσωτερικό μέσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελπιδοφόρα ήταν η εμφάνιση του Αϊτόρ, ο οποίος ήταν μαζί με τον Βιγιαφάνιες, οι πιο δραστήριοι παίκτες από πλευράς Παναθηναϊκού, σε μία περίοδο που ο Ισπανός εξτρέμ καλείται πλέον να αποδείξει πράγματα.

Η ομάδα του Απόλλωνα προηγήθηκε στο πρώτο 40λεπτο με γκολ του Μαρκ Φερνάντεζ και οι «πράσινοι» ισοφάρισαν στο β’ μέρος με τον Αθανασακόπουλο, μετά από ωραία ενέργεια και ασίστ του Αϊτόρ.

Στο πρώτο 40λεπτο ο Μολό είχε έναν ελαφρύ τραυματισμό κι αντικαταστάθηκε στο δεξιό άκρο της άμυνας από τον Τουρκοχωρίτη, όμως η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχίες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Ξενόπουλος, Μολό, Καραγιάννης, Μαυρομμάτης, Χουάνκαρ, Σερπέζης, Αλεξανδρόπουλος, Μπεκ, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Σ. Τζαβίδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν ακόμα οι: Χριστογεώργος, Τουρκοχωρίτης, Ηλιάδης, Ρόμπι, Μ. Τζαβίδας, Κόναν.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γ. Παράσχος): Κότσαρης, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Ρώσση, Μπαξεβανίδης, Βιτλής, Κιτόκο, Φερνάντεζ, Κολ, Μουνιέ, Ντάουντα.

Έπαιξαν και οι: Γιαννακόπουλος, Χειρίτραντας, Φατιόν, Μπρούτσιτς, Χουχούμης, Λαγός, Βάρκας, Μπεντινέλι, Καραγκούνης, Τσιλούλης, Ιωαννίδης.

Απόντες από πλευράς Παναθηναϊκού ήταν και σήμερα οι διεθνείς Διούδης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (Εθνική Ανδρών), Μπουζούκης, Καμπετσής, Ιωαννίδης Εμμανουηλίδης (Εθνική Ελπίδων).

Ατομικά προπονήθηκαν το πρωί στο Κορωπί οι Αγιούμπ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Αντονίτο και Βέλεθ. Οι υπόλοιποι (συμπεριλαμβανομένου και του Σένκεφελντ), που δεν αγωνίστηκαν στο απογευματινό φιλικό, προπονήθηκαν το πρωί στο «Γ. Καλαφάτης» πάνω σε ασκήσεις τεχνικής κι ασκήσεις ανάπτυξης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης