Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα ο ΠΑΟΚ επικράτησε με το ευρύ 4-0 του Παναθηναϊκού κάλυψε την ήττα του με 2-0 από τον πρώτο αγώνα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα γκολ του «Δικεφάλου του Βορρά» σημείωσαν οι Πέλκας (14′), Μάτος (48′), Σάκχοφ (73′) και Πρίγιοβιτς (83′), ενώ οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν από το 72’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νίκλας Χουλτ. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, που απέκλεισε τον Ολυμπιακό, στον τελικό με έπαθλο το τρόπαιο στις 6 Μαΐου.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, έλεγξε το κέντρο του γηπέδου και έχασε πολύ καλές ευκαιρίες για να φτάσει στο γκολ και να θεμελιώσει την πρόκριση του, με δεδομένο το υπέρ του 2-0 από τον πρώτο αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις στο 4’ από λάθος του Κρέσπο, ο Κλωναρίδης βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο, ο Βαρέλα έτρεξε και τον μάρκαρε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο έδαφος και ο Κύζας έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι. Η πίεση των «πράσινων» συνεχίστηκε και στο επόμενο λεπτό χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Βιγιαφάνιες σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Γλύκος με ενστικτώδη απόκρουση απομάκρυνε, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου» μπλόκαρε εντυπωσιακά ένα μακρινό σουτ του Κουρμπέλη.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 13’, με την άστοχη κεφαλιά του Πρίγιοβιτς, ενώ στην δεύτερη καλή στιγμή του προηγήθηκε. Ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Πέλκα στην γωνία της εστίας του Βλαχοδήμου μετατράπηκε σε γκολ με τον ΠΑΟΚ να σημειώνει το 1-0.

Παρά το 1-0 ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι κινητικός και απειλητικός, μεταφέροντας το παιχνίδι στην εστία του Γλύκου. Στο 25′ Ο Εμποκού εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και ο Γλύκος απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 26′ το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά, καθώς μία κροτίδα έσκασε κοντά στον Βιγιαφάνιες με αποτέλεσμα ο μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού» να τραυματιστεί ελαφρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν για τον ΠΑΟΚ. Στο 29’ ο Πέλκας πάσαρε στον Κάμπος, ο Αγκολέζος πλάσαρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού τον Βλαχοδήμο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 31′ το μακρινό σουτ του Κλωναρίδη κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου, ο οποίος στο 43’ αποσόβησε ένα απίθανο αυτογκόλ που από λάθος του Βαρέλα.

Λίγο νωρίτερα, στο 36’, από λάθος των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός με έξυπνη κάθετη πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Κλωναρίδη, που πλάσαρε άουτ. Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Παναθηναϊκός στο 45’. Ο Κλωναρίδης βρέθηκε στην πλάτη των αμυντικών του ΠΑΟΚ, έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και η μπάλα κατέληξε άουτ, αφού κόντραρε στον Βαρέλα και στο σώμα του παίκτη του Παναθηναϊκού.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά στο 48’ ο Πέλκας σημάδεψε το δοκάρι με απευθείας φάουλ, όμως στην συνέχεια της φάσης ο Μάτος με κεφαλιά από ασίστ του Μπίσεσβαρ, σημείωσε το 2-0. Το γκολ έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του «Δικεφάλου», οι οποίοι αναζήτησαν περισσότερα τέρματα και τα κατάφεραν. Στο 57′ ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Λέοβατς, ενώ ο Παναθηναϊκός δέκα λεπτά μετά έχασε ευκαιρία να σκοράρει με τον Μπεργκ να μην καταφέρνει να τελειώσει τη φάση.

Στο 69′ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει με μεγάλη ευκαιρία. Από το φάουλ του Πέλκα, ο Πρίγιοβιτς πλάσαρε και ο Βλαχοδήμος απομάκρυνε προσωρινά, ενώ ο Μάτος με νέα προσπάθεια δεν βρήκε στόχο.

Στο 72′ οι ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Χουλτ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα και στο 73’ έβαλε τις βάσεις της πρόκρισης. Στο 73′ ένα μακρινό σουτ του Σάκχοφ από την απόκρουση του Κουλιμπαλί βρήκε στόχο και σημείωσε το 3-0.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να βρέθηκε σε μειονεκτική θέση, όμως στο 80’ ο Μπεργκ με κεφαλιά θα μπορούσε να μειώσει και να δώσει σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. Η κεφαλιά του Σουηδού έφυγε δίπλα από τα γκολπόστ του Γλύκου και έτσι οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ.

Στο 82′ ο Μπίσεσβαρ έχασε μοναδική ευκαιρία από πολύ κοντά για να τελειώσει το ματς, κάτι που πέτυχε δύο λεπτά μετά ο Πρίγιοβιτς. Ο φορ του «Δικεφάλου», μετά από καταπληκτική ενέργεια του Μπίσεσβαρ, διαμόρφωσε το 4-0 και έστειλε την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς στον τελικό της 6ης Μαΐου.

Ως την λήξη ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και πήρε μια μεγάλη σε έκταση και σημασία νίκη.



ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 4-0 (COSMOTE SPORT 3)

Γκολ: 14′ Πέλκας, 48′ Μάτος, 73′ Σάκχοφ, 83′ Πρίγιοβιτς

Κίτρινες κάρτες: Μάτος, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς – Χουλτ, Βιγιαφάνιες

Κόκκινες κάρτες:
72′ Χουλτ

ΠΑΟΚ:
Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Σάκχοφ (79′ Κάνιας), Τσίμιροτ, Ουάρντα (46′ Μπίσεσβαρ), Κάμπος (59′ Ενρίκε), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός:
Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ρέις, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (88′ Χατζηγιοβάνης), Εμποκού (66′ Μόλινς), Κλωναρίδης (77′ Λουντ), Μπεργκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης