Το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» και η κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού, μπήκαν πλέον στη διαδικασία υλοποίησης και τίποτε πια δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία των εξελίξεων. Μετά το «πράσινο φως» από την DG Comp προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Δήμο Αθηναίων, όσον αφορά την εγκυρότητα του διαγωνισμού για τον ανάδοχο που θα αναλάβει να χτίσει τη νέα ποδοσφαιρική αρένα των «πράσινων» στην περιοχή του Βοτανικού, η δημοτική αρχή της Αθήνας και η κοινοπραξία «κολοσσός» των τριών εταιριών που επικράτησαν στον διαγωνισμό (ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-Μυτιληναίος) θα υπογράψουν στις 18:30 της Παρασκευής (19/5) τη σύμβαση για την ανέγερση του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Το τελευταίο 48ωρο, όταν ελήφθη το τελικό «ΟΚ» από την Commission για την εκταμίευση των 115 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Κρατικών Επενδύσεων για το έργο και εγκρίθηκε ο διαγωνισμός, τα στελέχη του Δήμου Αθηναίων και οι τρεις εταιρίες «έτρεξαν» τις διαδικασίες, προκειμένου τα πάντα να είναι έτοιμα προς… υπογραφή εντός της Παρασκευής (19/5).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί εκδόθηκαν και κατατέθηκαν οι εγγυητικές συνολικού ύψους 4.838.709,68 ευρώ που προβλέπονταν στη σύμβαση, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία των υπογραφών, και το απόγευμα, στο δημαρχιακό μέγαρο, θα ολοκληρωθεί η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Με βάση τα όσα προβλέπονται στη σύμβαση, το νέο ποδοσφαιρικό «σπίτι» του Παναθηναϊκού θα πρέπει να παραδοθεί προς χρήση μέσα στους επόμενους 36 μήνες. Με απλά λόγια, θα είναι έτοιμο έως τον Ιούνιο του 2026 κι ο Παναθηναϊκός θα είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσει απ’ την εκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου 2026/27.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης