Σαν ίσος προς ίσο αντιμετώπισε η Κ19 του Παναθηναϊκού την αντίστοιχη της Πόρτο, όμως ηττήθηκε 0-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και αποκλείστηκε από τους «16» του Youth League. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Ζόρζε Μεϊρέλες στο 71ο λεπτό.

Ήταν ένα ισορροπημένο ματς στο πρώτο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί στο 8΄ με τον Δημήτρη Καλοσκάμη να κλέβει τη μπάλα και να πλασάρει άουτ από δύσκολη γωνία. Η Πόρτο είχε τη μεγαλύτερη «στιγμή» της στο 36΄ όταν ο Μεϊρέλες βρέθηκε μέσα στην περιοχή από πάσα του Καντέ και σούταρε πάνω στην κίνηση στο δοκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πόρτο απείλησε ξανά άμεσα στο 61΄ με κεφαλιά του Βίνιας ξανά στο δοκάρι, μετά από κόρνερ του Καντέ. Οι «πράσινοι» απάντησαν με δυο καλές στιγμές, πρώτα με τον Πιτσώτη να σουτάρει από κοντά (62΄) και τη μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς και στη συνέχεια (67΄) με μακρινό σουτ του Παυλάκη που «βρήκε» το οριζόντιο δοκάρι πριν φύγει άουτ.

Η Πόρτο άνοιξε το σκορ στο 71 ΄ όταν ο Καντέ, ο Ριμπέιρο και ο Μεϊρέλες άλλαξαν εξαιρετικά τη μπάλα έξω από την περιοχή. Ο τελευταίος με τεχνικό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαιτητής: Αμίν Κούργκελι (Λευκορωσία)

Κίτρινες: Τσεβάς, Λιατίφης, Βολάκης – Μπρας, Ριμπέιρο, Καντέ

Παναθηναϊκός (Βαγγέλης Σάμιος): Λίλο, Τσεβάς, Πιτσώτης (85΄ Φικάι), Προδρομίτης, Λιατίφης (85΄ Σπαθάρης), Συμεωνίδης, Κυριόπουλος (85΄ Καλός), Βολάκης, Καλοσκάμης (80΄ Νταμπίζας), Μπιλάλ.

Πόρτο (Νούνο Καπούτσο): Γκονσάλο Ριμπέιρο, Ντίνις Ροντρίγκες, Βίνιας, Μπρας, Μπερνάρντο Φερέιρα, Μπρούνο Πίρες (84΄ Ρεγκάλ), Αντρέ Ολιβέιρα (73΄ Τζαλό), Αντόνιο Ριμπέιρο, Ρούι Μοντέιρο (90΄ Ντίας), Καντέ (84΄ Αγκμπονίφο), Μεϊρέλες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης