Σε άρθρο του στην «A Bola», o Αμπέλ Φερέιρα, έστειλε ηχηρό μήνυμα πως οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, εν προκειμένω οι ποδοσφαιριστές, είναι αυτοί που πρέπει να εισακουσθούν ως προς την επανέναρξη ή μη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

«Αυτή τη στιγμή θα ήθελα να ακούσω περισσότερο τους ποδοσφαιριστές, τι σκέφτονται και πώς ζουν όλα όσα συμβαίνουν. Πόσο θέλουν να παίξουν υπό αυτές τις συνθήκες,» δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε «να ακούμε λιγότερο εκείνους που αποφασίζουν για το ποδόσφαιρο από την άνεση του γραφείου τους, λαμβάνοντας αποφάσεις χωρίς κριτήρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 41χρονος Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ σχολίασε αρχικά: «Γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο έχει υποστεί πρωτοφανείς αλλαγές και θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις (και όχι πάντα συναινετικές). Αυτή η νέα κατάσταση φέρνει μαζί της την ανάγκη για διαφορετικές σκέψεις και κρίσεις.

Αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία της κοινωνίας και ιδιαίτερα αυτοί που ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα, να κάνουν τη διαφορά και να βελτιώσουν την κατάσταση.

Πιστεύω ότι σε οποιονδήποτε οργανισμό, και το βλέπω αυτό σε καθημερινή βάση στο ποδόσφαιρο, όταν κάποιος είναι στην καλύτερη κατάστασή του, μπορεί να κατακτήσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Έτσι θα κατακτήσουμε και αυτόν (σ.σ. κορωνοϊό). Εάν είναι απαραίτητο θα παίξουμε ‘παράταση’ ακόμη και… πέναλτι!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται, ο προπονητής του ΠΑΟΚ «άστραψε», ζητώντας να δοθεί φωνή στους ποδοσφαιριστές: «Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, αυτή τη στιγμή θα ήθελα να ακούσω περισσότερο τους ποδοσφαιριστές, τι σκέφτονται και πώς ζουν όλα όσα συμβαίνουν.

Πόσο θέλουν να παίξουν υπό αυτές τις συνθήκες, η ανάγκη τους να επιστρέψουν στην κανονικότητα, οι φόβοι τους, η ικανότητα τους να επικεντρωθούν εκ νέου στις νίκες και το ποδόσφαιρο, τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι είναι ανθρώπινα αδύνατο να παραμείνουμε αδιάφοροι σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας».

Και κατέληξε: «Αντιμετωπίστε τους ανθρώπους όπως είναι! Θα ήταν σημαντικό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να δοθεί φωνή σε όσους κάνουν το άθλημα αυτό τόσο συναρπαστικό! Και παρεμπιπτόντως ας σωπάσουμε για να ακούσουμε τους εξειδικευμένους στο θέμα που μπορούν να μας βοηθήσουν στην προσεκτική εκτίμηση των κινδύνων που διατρέχουμε όλοι!

Ας ακούσουμε περισσότερο τους επαγγελματίες και λιγότερο αυτούς που αποφασίζουν από την άνεση του γραφείου τους χωρίς κριτήρια. Θα είναι τολμηρό, δεν ξέρω κι αν είναι εφικτό, να ακολουθήσει το ποδόσφαιρο μια νέα εποχή… ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης