Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν ο Παναιτωλικός και η Ξάνθη, καθώς έμειναν στη λευκή ισοπαλία (0-0) το Σάββατο στο Αγρίνιο, για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι εγκλώβισαν τους Αγρινιώτες στο πρώτο ημίχρονο με την αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία τους, «έκοψαν» την κυκλοφορία της μπάλας στους αντιπάλους τους και μηδένισαν τους κινδύνους για την περιοχή του Ζίβκοβιτς.
Είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική φάση που ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Ξάνθης σε αυτό το διάστημα ήταν ένα φάουλ του Μοράρ στο 42ο λεπτό, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του, ενώ στο 17΄ δεν είχε πρόβλημα σε ένα σουτ του Μάζουρεκ. Επιθετικά, πάντως, οι Ακρίτες δε δημιούργησαν την παραμικρή ευκαιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί και στο 57΄, σε σουτ του Κοβάτσεβιτς και ασταθή απόκρουση του Γιαννακόπουλου προσπάθησε να επωφεληθεί ο Σαρπόνγκ, αλλά ο Μαρινάκης κόντραρε το σουτ στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Σταδιακά η Ξάνθη ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, όμως η κλασική ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε για κανέναν από τους αντίπαλους.

Η ομάδα της Θράκης έφτασε στους 24 βαθμούς και είναι μόνη στην πέμπτη θέση, αλλά με παιχνίδι περισσότερο από Παναθηναϊκό – Άρη που έπονται και τους οποίους «έπιασε» ο Παναιτωλικός.


Κίτρινες: Μαλής, Αμαράλ, Μαρινάκης, Ντίας – Κασάδο, Καμαρά

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαρινάκης (86΄ Γκούγκας), Μιχάι, Μαλής, Αμαράλ, Λουσέρο, Ντίας, Μανά (79΄ Μπάιροβιτς), Ουίλιαν, Μάζουρεκ (74΄ Λιάβας), Μοράρ.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς):
Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Καντά (82΄ Ντίρεσταμ), Ακόστα (90΄+1 Μελισσόπουλος), Σαρπόνγκ, Μπρίτο (76΄ Φακκής).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης