Πριν από λίγες μέρες είχαμε αναφερθεί σε μια ανακάλυψη που αφορά την δημοφιλή εφαρμογή ιντερνετικής τηλεφωνίας (φωνητικών ή/και βιντεοκλήσεων) Skype, ειδικά για το περιβάλλον χρήσης / Λειτουργικό Σύστημα Android της Google, που συναντάται στα περισσότερα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα όπως επίσης και στη νέα μόδα που ακούει στο όνομα συσκευές-ταμπλέτες.

Η ανακάλυψη του κ. Justin Case δυστυχώς δεν έφερε στο φως της δημοσιότητας κάποια κρυμμένη λειτουργία, αλλά ένα σημαντικό κενό ασφαλείας, το οποίο – δια ενός πολύ απλού και μη-παρεμβατικού προγράμματος που ανέπτυξε ο κ. Case – αποκαλύπτει τα όποια προσωπικά στοιχεία έχει καταχωρίσει ο χρήστης στην εφαρμογή Skype (περισσότερες πληροφορίες: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=293796&cid=36).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομώνυμη εταιρεία ανάπτυξης, έσπευσε να αναγνωρίσει το κενό ασφαλείας σχεδόν άμεσα, υποσχόμενη ότι θα το διορθώσει το συντομότερο δυνατό (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=295457&cid=36). Τελικά φαίνεται ότι λίγες μέρες μετά ανταποκρίθηκε η ομάδα ανάπτυξης, με μια νέα έκδοση – αναβάθμιση της εφαρμογής (v1.0.0.983), η οποία παράλληλα προσφέρει και τη δυνατότητα κλήσης μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας 3G για τους Αμερικάνους χρήστες (δυνατότητα που προσφέρονταν μόνο μέσω ειδικής έκδοσης του Skype για την αμερικάνικη εταιρεία Verizon). Τέλος, η νέα έκδοση του Skype απευθύνεται σε περιβάλλον χρήσης Android 2.1 (και Android 2.2 για κινητά τηλέφωνα Samsung Galaxy S).

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.engadget.com/2011/04/20/skype-for-android-update-adds-us-3g-calling-fixes-personal-data/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

https://market.android.com/details?id=com.skype.raider

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης