Το ιδιαίτερο 2D fighting franchise, Guilty Gear, με την ασυναγώνιστη αισθητική του και τους αξιομνημόνευτους χαρακτήρες επιστρέφει μετά από καιρό «στον πάγο», για να μας δώσει για άλλη μία φορά τη φρενήρη δράση για την οποία είναι γνωστό και αγαπητό.
 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιστροφή της σειράς γίνεται με το Guilty Gear –STRIVE-, που είναι συνέχεια της ιστορίας και διατηρεί τα γνωστά στοιχεία του franchise, όπως την υπερβολή. Μάλιστα, σε μία κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, η αφήγηση παρουσιάζεται μέσω μίας ταινίας που διαρκεί 4-5 ώρες, χωρίς gameplay να παρεμβάλλεται.
 

Υπάρχει ευτυχώς η δυνατότητα να δούμε το υλικό του story κάνοντας διαλείμματα και σώζοντας την πρόοδό μας, ενώ ποιοτικά η ταινία είναι απόλυτα ικανοποιητική και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για προχειροδουλειά, αλλά για εσκεμμένη επιλογή που έχει στηθεί και υλοποιηθεί σωστά, αλλά έχει κάποια ελαττώματα που προκύπτουν εξαιτίας της προσέγγισης. Κυρίως, η δομή αυτή της αφήγησης αναμένεται να ξενίσει και να δυσκολέψει νεοφερμένους στο franchise, αφού θα πασχίσουν να ακολουθήσουν το σενάριο αν δεν γνωρίζουν ήδη τα βασικά του σημεία. Ευτυχώς, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μίας περίληψης μέσω μικρών κόμικ στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού, όμως, αν και σωστή, δεν είναι ιδανική επιλογή.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για άλλη μία φορά, το Guilty Gear πάντως διαπρέπει όσον αφορά στην παρουσίαση, με άψογη cel-shaded αισθητική, πιο ρεαλιστικό ύφος με «σκοτεινά» στοιχεία και βελτιωμένες σκιάσεις/φωτισμούς, αλλά και άρτια animations που «ζωντανεύουν» τους χαρακτήρες, οι οποίοι είναι εξαιρετικά καλοσχεδιασμένοι και εκμοντερνισμένοι, παλιοί και νέοι για το franchise. Οι πίστες επίσης είναι «ζωντανές», με ταιριαστά χρώματα και επαρκείς λεπτομέρειες για να κερδίζουν τις εντυπώσεις.
 

Στο ίδιο πνεύμα, η μουσική είναι πολύ αξιόλογη, αρμόζουσα στο ύφος και πετυχημένη σε σημείο που εκτός από το να «ντύνει» ιδανικά το παιχνίδι, αποτελεί από μόνη της λόγο για να συνεχίσει κανείς να παίζει.
 

Το περιεχόμενο του Guilty Gear Strive, χωρίς να είναι ιδιαίτερα πλούσιο, είναι επαρκές για να διατηρήσει την προσοχή του παίκτη για μεγάλο χρονικά διάστημα, ενώ το online κομμάτι είναι εξαιρετικό και καλογυαλισμένο χωρίς αξιοσημείωτα τεχνικά προβλήματα και αποσυνδέσεις, και καταφέρνει να στηρίξει την καταιγιστική δράση.
 

Βέβαια, να σημειωθεί πως σε σχέση με άλλα, παλιότερα Guilty Gear που είχαν στον πυρήνα τους τις τεράστιες ταχύτητες, εδώ έχουμε πιο συγκρατημένο gameplay που βασίζεται στην τεχνική και την ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, αλλά και στα combos που έχουν απλοποιηθεί κάπως. Όσον αφορά τους μηχανισμούς, έχουμε επανεμφάνιση παλιότερων αλλά και κάποιους νέους, σε ένα σύνολο που είναι απόλυτα χορταστικό και καλοστημένο, με αυξημένη δυσκολία εκμάθησης που όμως δεν φτάνει σε σημείο να απομακρύνει εντελώς τους νέους παίκτες. Πάντως, πρόκειται για ένα πολύ σωστά ισορροπημένο παιχνίδι, που αφαιρεί και αλλάζει στοιχεία της συνταγής της σειράς για να μας δώσει ένα αποτέλεσμα που φτάνει σε ολόσωστο επίπεδο.
 

Τελικά, έχουμε ένα στυλιζαρισμένο, στιβαρό παιχνίδι ξύλου, με δυνατή οπτικοακουστική παρουσίαση, ενδιαφέρουσα αφήγηση και αξιοσημείωτους μηχανισμούς, που του δίνουν τη δυνατότητα να κοντράρει τους καλύτερους του είδους. Θα μπορούσε να έχει περισσότερο περιεχόμενο, αλλά και ως έχει είναι αρκετά ικανοποιητικό για να σας κρατήσει για δεκάδες ώρες. Σίγουρη πρόταση για fans της σειράς αλλά και για νεοφερμένους που αγαπούν το είδος.

Βαθμολογία


 

Πληροφορίες‌

Τίτλος:‌ Guilty Gear -STRIVE-
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ PC, PlayStation 4, PlayStation 5
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ PlayStation 4
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ Arc System Works
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Bandai Namco Entertainment
Είδος:‌ Fighting
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 11 Ιουνίου 2021

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες της παρουσίασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης