Tα Huawei P20 και P20 lite μόλις έκαναν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας και το Huawei P20 Pro με την τριπλή κάμερα.

Τα P20 και P20 Pro έχουν τον πανίσχυρο επεξεργαστή Kirin 970, που έχει και το Mate 10. Σήμερα έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο νέος επεξεργαστής της εταιρείας, ο Kirin 980, που πιθανότατα θα δούμε για πρώτη φορά στο Mate 20 (ή όπως αλλιώς ονομαστεί η επόμενη ναυαρχίδα της Huawei).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To νέο chipset θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm, σύμφωνα με το ITHome, ενώ ο Kirin 970 βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 10nm. Το site αναφέρει επίσης ότι η μαζική παραγωγή του chipset αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Το συγκεκριμένο site επίσης είχε αναφέρει πληροφορίες για τον Kirin 970 πριν την κυκλοφορία του. Η Huawei είναι από τις λίγες εταιρείες που κατασκευάζουν δικά τους chipsets, τα οποία συνήθως παρουσιάζονται στο νέο Mate κάθε χρονιάς και στη συνέχεια τα βλέπουμε και στο επόμενο κινητό της σειράς P, όπως έγινε και τώρα με τα Mate 10 και P20.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το σκορ του νέου chipset στο benchmark AnTuTu, πρόκειται να “διαλύσει” τον ανταγωνισμό, όπως μπορείτε να δείτε από την παρακάτω φωτογραφία, καθώς συγκέντρωσε σχεδόν 357.000 πόντους.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης