Μελέτη του πανεπιστημίου Κούρτιν της πόλης Πέρθ της Δυτικής Αυστραλίας έδειξε ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει τους κινδύνους εγκεφαλικού.
Η μελέτη έγινε σε 800 Κινέζους, μερικοί από τους οποίους είχαν υποστεί εγκεφαλικό. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτοί που έπιναν δυο ή περισσότερα φλιτζάνια πράσινου τσαγιού ημερησίως περιόριζαν κατά 60% τις πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό.
Ένας από τους ερευνητές, ο καθηγητής Κόλιν Μπινς δήλωσε πως η κατανάλωση πράσινου τσαγιού έχει πολλές ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία.
«Προηγούμενες μελέτες δείχνουν πως το πράσινο τσάι βοηθά σε χαμηλότερα ποσοστά καρκίνων, όπως καρκίνου του προστάτη και στις ωοθήκες», είπε ο κ. Μπινς.
