Νέος Πρόεδρος του Hellenic Hull Mutual Association Plc εξελέγη ο εφοπλιστής κ. Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος (Apollonia Lines S.A.) μετά τις αρχαιρεσίες του Διοικητικού Συμβουλίου για την πλήρωση της θέσης, έπειτα από την αποχώρηση του κ. Αντώνη Αγαπητού (Hellenic Seaways). Τη θέση  της κας Χαρίκλειας Μουνδρέα (Good Faith Shipping Co. S.A.) κάλυψε ο κ. Άγγελος Κωστάκος (Oceanstar Management Inc.). Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου παραμένει ο κ. Γιάννης Ξυλάς (Ariston Navigation Corp.).
Ο νέος Πρόεδρος είναι γιος ενός εκ των κυριότερων εκπροσώπων του παραδοσιακού ελληνικού εφοπλισμού της περιόδου 1970 – 2000, του αείμνηστου Σπύρου Αλεξανδράτου. Αναλαμβάνει σε μία περίοδο  που οι ενδείξεις  ανάκαμψης μετά την τραπεζική κρίση της Κύπρου απαιτούν για τον πρώτο Αλληλοασφαλιστικό Σύνδεσμο που απευθύνεται στην Ελληνική και Κυπριακή ναυτιλία τη δραστηριοποίηση ανθρώπων με εμπειρία σε τεχνοκρατικούς χειρισμούς και διεισδυτικότητα στην αγορά.
Ο κ. Αλεξανδράτος γνωρίζει άριστα τις υποθέσεις του Συνδέσμου ενώ πρωτοστάτησε στην εκστρατεία στήριξης του Hellenic που κορυφώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, όταν το Επιχειρησιακό Σχέδιο  ανάκαμψης έλαβε εγκριτική ψήφο 97% από τα Μέλη του Συνδέσμου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτιλιακή Λέσχη, στην Ακτή Μιαούλη.
«Είναι τιμή μου που το Δ.Σ. του Συνδέσμου, εκπροσωπώντας 1.000 πλοία ελληνικών συμφερόντων, με επέλεξε για να αναλάβω αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή τα ηνία του Hellenic, που είναι  φαινόμενο επιχειρηματικής ανθεκτικότητας σε διεθνές επίπεδο, αφού δραστηριοποιείται σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και διεθνοποιημένη αγορά» δήλωσε ο κ. Γ.Αλεξανδράτος. 
Επεσήμανε, δε, ότι  η αναγκαιότητα εδραίωσης μιας ηγετικής, ισχυρής ελληνικής ναυτασφαλιστικής αγοράς είναι υψηλότερη από ποτέ, καθώς το μέγεθος του ελληνικού ναυτιλιακού κλάδου ξεπερνά, πια, κατά πολύ το αντίστοιχο μέγεθος του ελληνικού κλάδου παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών. Τόνισε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης στο Σύνδεσμο τον περασμένο Απρίλιο στέλνει εντολή οικοδόμησης ενός εύρωστου ηγετικού Οργανισμού επάνω στις υποδομές που έχουν δημιουργηθεί από το Hellenic Hull και δεσμεύθηκε να εργασθεί για την εκτέλεση αυτής της εντολής.
 
Ο κ. Γιώργιος Σπ. Αλεξανδράτος είναι διευθύνων σύμβουλος της Apollonia Lines S.A. Κατέχει πτυχίο Ναυτιλιακών Σπουδών και Ναυτικού Δικαίου και μεταπτυχιακό τίτλο στα Διεθνή Ναυτιλιακά με ειδίκευση στη διαχείριση ναυτιλιακών κρίσεων, από το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ της Ουαλίας.
Είναι μέλος  στους ακόλουθους ναυτιλιακούς Οργανισμούς:
•        Γενικός Γραμματέας της ‘Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων
•        Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
•        Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κορεάτικου Νηογνώμονα
•        Μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ‘Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
 
Ο HELLENIC HULL MUTUAL ASSOCIATION PLC. κοντά  στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς
Μετά από εισήγηση του Προέδρου του Hellenic Hull Mutual Association Plc., κ. Γιώργου Σπ. Αλεξανδράτου, ο οποίος κατάγεται από την Κεφαλονιά και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. των Διαχειριστών του Συνδέσμου, το Hellenic, επιθυμώντας να στηρίξει τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στο νησί της Κεφαλονιάς, θα παράσχει δωρεάν κάλυψη κινδύνων στα πλοία του Συνδέσμου, τα οποία βρίσκονται ή πρόκειται να ελλιμενισθούν στο νησί για να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους που χρήζουν άμεσης ανάγκης στέγασης και φροντίδας για όσο καιρό απαιτείται  να παραμείνουν εκεί.
       Ο Σύνδεσμος Hellenic Hull Mutual Association Plc. ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1994 στην Κύπρο με αποκλειστική δραστηριότητα  την ασφάλιση κυρίως των πλοίων της Ελληνοκυπριακής εφοπλιστικής ναυτιλιακής κοινότητας. Η σύσταση του πρώτου Αλληλοασφαλιστικού Συνδέσμου που απευθύνεται στην Ελληνική και Κυπριακή ναυτιλία αλλά και η οργάνωση και έναρξη της λειτουργίας του, αποτέλεσε έργο πρωτοποριακό για τον ναυτιλιακό χώρο. Μετά από 20 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας σήμερα ο Σύνδεσμος διατηρεί ασφαλισμένα για κινδύνους σκάφους και μηχανής 943 πλοία αποκλειστικά ελληνικών και κυπριακών συμφερόντων.
 

newmoney.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης