Οι Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και βιοτικού επιπέδου, έχουν ταλαιπωρηθεί ασύμμετρα και σε υπερθετικό βαθμό τα τελευταία χρόνια.

Αποφασίστε, μέσα ή έξω από το ευρώ, να τελειώνει η κόλαση. Περισσότερο από τη λιτότητα πονάει η αβεβαιότητα και η συνεχής ελεύθερη πτώση. Βρείτε την αφετηρία να ξεκινήσουμε επιτέλους. Να υπάρξει πλάνο, σχέδιο, πρόγραμμα και στόχος. Από εδώ θα ξεκινήσουμε και εκεί θα προσπαθήσουμε να φθάσουμε. Αυτή η πορεία στο άπειρο χωρίς πυξίδα έχει εξουθενώσει έναν ολόκληρο λαό.
 
Μη διανοηθείτε να του μεταβιβάσετε τις ευθύνες. Τα κόλπα περί δημοψηφίσματος είναι φθηνά, τα επιχείρησαν κι άλλοι. Ο λαός σάς ψήφισε για να αποφασίζετε εσείς, να βρίσκετε λύσεις εσείς, να χαράσσετε πορεία εσείς. Εάν πίστευε ότι μπορεί να τα κάνει με άλλους ή μόνος του, δεν θα σας έστελνε στην εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δώστε ένα τέλος σε αυτόν τον παγκόσμιο διασυρμό και μην ψάχνετε ευκαιριακές συμμαχίες για να αισθανθείτε πιο σίγουροι. Δεν υπάρχουν φίλοι και σύμμαχοι όταν συγκρούονται τα συμφέροντα. Όταν αμφισβητούνται φιλίες ανάμεσα σε δύο άτομα, αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο είναι να εδραιωθούν μεταξύ εκατομμυρίων ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες, ήθη και έθιμα.

Φίλους έχουν οι ισχυροί. Μπορεί να ακούγεται αμοράλ, δυστυχώς όμως είναι έτσι. Τους πτωχούς και τους αδύνατους δεν τους προσεταιρίστηκε εκτός από τον Χριστό κανένας άλλος. Μην περιμένετε κατανόηση από τους καλοπερασάκηδες της Δύσης. Οι αποικιοκράτες και καπιταλιστές δεν πρόκειται ποτέ να συγκινηθούν από το αρχαιοελληνικό κλέος, τη μάχη των Θερμοπυλών και την εκστρατεία του Αλέξανδρου. Τα κλειδιά τα έχει το κεφάλαιο, όχι η κουλτούρα, και το κεφάλαιο υπακούει μόνο στους νόμους της αγοράς.

Το επιχείρημα ότι σας ψήφισε ο λαός τούς αφήνει παγερά αδιάφορους. Εάν τους ενδιέφερε, θα έκαναν αβάντες στον Σαμαρά να παραμείνει στην εξουσία. Τι περιμένετε, να υποκλιθούν στην αριστερή ελληνική κυβέρνηση, για να αναγορευθούν οι αριστεροί σε μάγκες και οι καπιταλιστές σε ηλίθιους; Δεν θα το κάνουν ποτέ το ατόπημα, και επομένως το μόνο που απομένει να αποφασίσουμε είναι εκείνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς. Ακόμα και αν φαινομενικά δεν μπορούμε, πρέπει να το επιχειρήσουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία διδάσκει. Ακόμα και όταν φαινομενικά δεν μπορούσαμε, τα καταφέραμε. Τη διαφορά άλλωστε την κάνει η πρωτοβουλία και τους ήρωες οι στιγμές. Όταν χάνεται η λογική, η γενναιότητα πρέπει να περισσεύει, και η λογική έχει χαθεί μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση προ πολλού. Την ώρα που παιδιά πέφτουν λιπόθυμα από την πείνα μέσα σε σχολεία και χιλιάδες συμπατριώτες μας έχουν αυτοκτονήσει, το επιχείρημα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο αποτελεί όνειδος.

Η ζωή ενός λαού είναι πολυτιμότερη από το χρέος του και, όταν τεθεί τέτοιο δίλημμα, τότε έχει εξοστρακιστεί η λογική.

Εμπρός λοιπόν, τολμήστε, με όποιο κόστος, να πάρετε μια απόφαση, για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί.

Ενωμένοι!

Εμπρός και όχι ουάου…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης